2023-2024 KYK burs başvuru sonuçları açıklandı! GSB KYK burs sonuçları sorgulama!

2023-2024 KYK burs başvuru sonuçları açıklandı! GSB KYK burs sonuçları sorgulama!
Kredi ve Yurtlar Kurumu burs başvuru sonuçları, binlerce üniversite öğrencisi tarafından yakından takip ediliyordu. 2023-2024 KYK burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı. İşte sonuç sorgulama yöntemi...

Binlerce öğrencinin takip ettiği 2023-2024 KYK burs başvuru sonuçları açıklandı. Eğitim hayatlarına destek sağlaması amacıyla KYK burs başvurusu yapan öğrenciler, e-Devlet resmi sitesi üzerinden sonuçlarını sorgulayabilecek. İşte merak edilenler...


KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?


Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, GSB burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçlarının açıklandığını açıklandı. Kredi ve Yurtlar Kurumu burs başvuru sonuçları e-Devlet ekranı üzerinden öğrenilebilecek.


2024 KYK BURSU NE KADAR?


Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024 yılı kredi ve burs rakamlarını duyurarak lisans öğrencileri için 2 bin, yüksek lisans için 4 bin, doktora öğrencileri için 6 bin liraya yükseltildiğini açıklamıştı.

Eğitim hayatında ilk kez burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla normal öğrenim süresince ödeme gerçekleştirilmekte. Söz konusu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında ödeme yapılmış olacak.

Ayrıca öğrenciler, verilecek olan şifrelerle online olarak kredi ve burslarının yatırılacağı Ziraat Bankası şubelerini öğrenebilecek. Bankamatik kartları da bankalardan temin edilebilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar