2022 kırtasiye yardımı nasıl ve nereye yapılacak

2022 kırtasiye yardımı nasıl ve nereye yapılacak
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren gelişme! Devlet eğitim alanında ihtiyaç sahibi ailelere önemli destekler veriyor. Kırtasiye yardımı almak isteyen öğrenciler nereye başvurabilir, nasıl alınır?

Devlet eğitim alanında ihtiyaç sahibi ailelere önemli destekler veriyor. Bu desteklerden bir tanesi de kırtasiye desteği. Ailelere sağlanan bu destek ile öğrenim hayatında yer alan çocukların gençlerin eğitim materyalleri sağlanıyor. Yıllık alınan desteklerden faydalanmak isteyenler için başvuru aşamalarını aktarıyoruz. 

KIRTASİYE DESTEĞİ NASIL ALINIR? 2022

2022 yılında kırtasiye desteği almak isteyen vatandaşlar ikamet durumlarına göre başvuru yapacaklar. Vatandaşlar kendi yaşadıkları ilçe belediyelerine veya ilçe kaymakamlığı binasına gidecekler. Bu binada bulunan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı ofislerine gidecek vatandaşlar kırtasiye yardımı başvurusu yapmak istediklerini bildirecekler. 

Bu aşamanın ardından SYDV yetkilisi başvuru formu verecek. Formun doldurulması istenecek ve bazı evrak listesi teslim edilecek. Bu evrak listesi ve form tekrar kuruma teslim edilerek başvuru tamamlanacak. 

KIRTASİYE YARDIMI NE KADAR?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından illere gönderilen resmi yazıda 2022 öğretim yılına hazırlık ödeneği 1325 TL olarak açıklandı. 2022 yılı kırtasiye yardımı ücreti 1.250 TL’dir. Öğrenciler adına velilere yapılan ödeme tutarı ise 450 TL'ye kadar çıkmaktadır. 

KİMLER KIRTASİYE YARDIMI ALABİLİR?

Kırtasiye yardımı almak için ihtiyaç sahibi olmak gerekiyor. Aylık hane geliri çok yüksek olan, sosyal güvencesi bulunan ailelere destek ödemesi yapılmaz. Kırtasiye yardımı için koşulları sağlayanlar kendi ilçelerinde faaliyet göstermekte olan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı ofislerine başvurularını yapacaklar. Başvuruların ardından kısa bir onay süreci sonrası destek ödemesi yapılacak. (sgkbulteni.com)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar