Güncel gübre fiyatları ne kadar? Gübre fiyatlarına zam geldi mi?

Güncel gübre fiyatları ne kadar? Gübre fiyatlarına zam geldi mi?
Üst üste gelen zamlarla beraber tarım ile uğraşan kişiler tarafından kişiler başta olmak üzere birçok kişi gübre fiyatlarını merak etmeye başladı. Peki gübre fiyatları ne kadar? Gübre fiyatlarına zam geldi mi?

Gübre fiyatları 2022 ne kadar oldu? Son zamanlarda çiftçilerin en büyük sorunlarından biri gübre fiyatları olmaktadır. Artan fiyatlar çiftçiyi zorlamakta ve tarım faaliyetlerini olumsuz olarak etkilemektedir. Peki güncel gübre fiyatları 2022 ne kadar oldu? Bu yazımızda gübre fiyatları hakkında çeşitli bilgiler vereceğiz. 

GÜNCEL GÜBRE FİYATLARI

Gübre fiyatları her gün hatta her saat değişik oranlarda değişiyor. Yaklaşık bir rakam söyleyecek olursak üre gübre 5000 - 13.000 TL arası fiyatta. Can gübresi ise 5000 - 7500 fiyat bandında. Son olarak amonyum sülfat 6000 TL/Ton fiyatında satışa sunuluyor. Bu fiyatlar firmadan firmaya değişiklik göstermekte ve yaklaşık tahmini rakamlardan oluşmaktadır. En doğru fiyatı bulmak için çeşitli firmalar ile görüşmenizi tavsiye ederiz. Bu sayede daha uyguna gübre almanız mümkün olacaktır. 

Toros Tarım’dan alınan yeni listeye göre bazı gübrelerde fiyatlar şöyle: 

Amonyum Sülfat gübre fiyatları: 7200 TL/ton
Can gübre fiyatları: 7500 TL/ton
Üre gübre fiyatları: 13000 TL/ton
Nitro-Power gübre fiyatları: 11000 TL/ton
DAP gübre fiyatları: 12500 TL/ton
15.15.15 gübre fiyatları: 9400 TL/ton 

GÜBRE FİYATLARI NEDEN YÜKSEK?

Gübre fiyatları artan hammadde maliyetleri ile son zamanlarda adeta uçtu diyebiliriz. Bu artış sebeplerinden bir diğeri ise piyasadaki uyanık kişiler olmaktadır. Bu kişiler piyasadaki krizi fırsat bilip çeşitli yollar ile fiyatlara etki ediyor. Halk ise artan fiyatların sebebini sadece piyasada arıyor. Ancak bu fahiş fiyatların bir numaralı sebebinin bu gibi uyanık kişi ve kişilerin olduğunu belirtmemizde fayda var. Eğer sizde bu bahsettiğimiz durumla karşılaştıysanız en yakın zamanda bu kurum ve kişileri devletin ilgili birimlerine şikayet edebilirsiniz. 

Yazımızda güncel gübre fiyatları ve son zamanlarda fahiş şekilde artan piyasa koşullarını detaylı bir şekilde değerlendirmeye çalıştık.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar