2020 yılında dünya genelinde 30'dan fazla gazeteci öldürüldü

2020 yılında dünya genelinde 30'dan fazla gazeteci öldürüldü
Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü, sene başından bu yana dünya çapında 30'dan fazla gazetecinin yaptığı iş nedeniyle öldürüldüğünü açıkladı.

2020 yılında öldürülen gazeteci sayısı açıklandı

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF), 2020 yılının başından bu yana dünya genelinde 30 gazetecinin öldürüldüğünü açıkladı. RSF, Birleşmiş Milletler (BM) bünyesinde gazetecilerin korunması için bir özel temsilcilik kurulmasını talep etti.

DW Türkçe'de yer alan habere göre, Gazetecilere Karşı Suçlarda Cezasızlıkla Mücadele Uluslararası Günü kapsamında bir açıklama yayımlayan RSF, BM bünyesinde, gazetecilerin korunmasına yönelik bir özel temsilcilik oluşturulması da talep etti.

"AZALMA PANDEMİDEN DOLAY"

RSF'in açıkladığı verilere göre, Ocak ayından bu yana dünya genelinde 29 gazeteci ve üç medya çalışanı öldürüldü. RSF, ölüm rakamının önceki yıllara göre düşük olmasının nedeninin korona virüs pandemisi olduğunu açıkladı.

2019 senesinde 49 gazetecinin öldürüldüğünü belirten RSF, özellikle kriz bölgelerinde öldürülen gazeteci sayısındaki düşüşün, bu bölgelere giden gazeteci sayısının azalmasından kaynaklandığına dikkat çekti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar