2018 seçimlerini bilen firma yeni anket sonuçlarını açıkladı! O lider açık ara farkla önde gidiyor...

2018 seçimlerini bilen firma yeni anket sonuçlarını açıkladı! O lider açık ara farkla önde gidiyor...
24 Haziran 2018'de yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerini KONDA ile birlikte en isabetli şekilde tahmin eden ORC Araştırma, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için son anketini yayınladı. Paylaşılan ankette Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarışı büyük bir farkla önde götürüyor.

Türkiye 14 Mayıs''ta sandık başına gitmeye hazırlanırken, anket firmaları da adayların belirlenmesiyle birlikte anket çalışmalarını hızlandırdı. 24 Haziran 2018''de yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerini çok büyük bir isabet oranı ile bilen ORC araştırmanın son yayınladığı rapor ise Beştepe''de büyük bir endişe uyandıran türden. 

KILIÇDAROĞLU 10 PUANDAN FAZLA FARK ATTI

Şu ana kadar adaylığı kesinleşen Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ve Sinan Oğan için katılımcılara yöneltilen soruda, verilen oy oranları şu şekilde paylaşıldı:

11-15 Mart 2023 tarihinde yapılan araştırmanın "Bu Pazar seçim olsa hangi adaya oy verirdiniz?" sorusuna vatandaşların %53,1 Kılıçdaroğlu’na, %42,3’ü Erdoğan, %3,1’i İnce,  %1,5’u Oğan olarak yanıt verdi.



AKP İLK KEZ İKİNCİ PARTİ OLUYOR

Araştırmada ayrıca katılımcılara, milletvekilliği seçimleri için oy tercihleri de soruldu. Çıkan sonuca göre AKP, iktidara geldiği 2002 seçimlerinden beri ilk kez 2. parti durumuna düşüyor. %28.3 ile en fazla oy toplayan parti CHP olurken, %28.1 ile AKP ikinci parti durumuna düştü. 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar