2008 sonrası bir ilk yaşanıyor: Altın ve doları da vuracak!

2008 sonrası bir ilk yaşanıyor: Altın ve doları da vuracak!
ABD'den peş peşe gelen banka iflas haberleri sonrası biz analiz yapan altın yatırımcısı Peter Schiff, söz konusu yeni krizin 2008'den de kötü olacağını iddia etti.

Son 1 hafta içerisinde ABD''de 3 banka iflas bayrağını çekerken, küresel bankacılık krizi endişeleri yükseldi.

Bu noktada bir değerlendirme yapan ünlü ekonomist ve altın yatırımcısı Peter Schiff, 2008 finansal krizinin ötesine geçen bir senaryo ileri sürdü.

Peter Schiff, banka iflaslarının ardından Fed’in, enflasyon ile mücadelesinden vazgeçtiğini ifade ediyor. Ünlü yatırımcı, kurtarılan her bankanın ABD vatandaşlarının cebinden enflasyon olarak çıkacağına işaret ediyor.

Schiff, bankacılık krizinin hükümet müdahalesinden kaynaklandığını ve daha da kötüleşeceğini bildirdi:

“Hükümet, 2008 finansal krizinden sonra birçok yeni bankacılık düzenlemesi getirdi. Şu anda olanların bir daha asla olmayacağından emin olduk. Ancak 2008 finans krizini yaşamamızın bir nedeni, çok fazla hükümet müdahalesi olmasıydı. Bu nedenle mevcut kriz daha da kötüleşecek.”

Geçmişte bir banka sahibi olan Schiff’e göre mevcut bankacılık krizi için piyasaların tepkisi 2008’e benzemiyor. Ünlü altın yatırımcısı, enflasyon ortamının geçmişten farklı olarak altını öne çıkardığını bildirdi. Schiff Gold başkanı, Fed’in banka kurtarmak için parasal genişlemeye geçişinin fiyatlanmaya başladığına dikkat çekiyor:

“Bu sefer farklı. 2008 Finansal Kriz başladığında dolar yükseldi ve altın düştü. Bu sefer tam tersi çünkü yatırımcılar on yıl önce vurması gereken yüksek enflasyonun, şimdi daha da sert vuracağını fark etti!”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar