2 milyarla kayıplara karışan Thodex'in kurucu Faruk Fatih Özer nerede görüldü? Hangi etkili ismi koruması altında?

2 milyarla kayıplara karışan Thodex'in kurucu Faruk Fatih Özer nerede görüldü? Hangi etkili ismi koruması altında?
Kurduğu Thodex adlı şirket üzerinden 400 bine yakın kişiden 2 milyar dolar vurgun yaparak yurt dışına kaçan Faruk Fatih Özer ile ilgili Habertürk Gazetesi yazarı Sevilay Yılman'dan dikkat çeken bir iddia gündeme geldi.

Arnavuluk'taki polis kaynaklarından edindiği bilgileri köşesine taşıyan Yılman, "Özer hala Arnavutluk’ta mı ondan da emin değilim. Çünkü dün polisteki bir kaynağım şahsın Tiran’dan Kosova’nın güneybatısındaki “Prizren” şehrine geçmiş olabileceğini söylüyordu. Eğer doğruysa kaynağımın söylediği; Özer, Türklerin yoğun yaşadığı bu şehirde bölgedeki etkili bir ismin korumasında saklanıyor. İsim de üflendi kulağıma ancak elimde bunu kanıtlayacak herhangi bir delil olmadığı için şu anda yazmam doğru olmaz" ifadelerini kullandı. 

Yılman'ın bugünkü köşesinden ilgili kısım şöyle: 

"ETKİLİ BİR İSİM KORUYOR, KİMLİĞİNİ DE ÖĞRENDİM AMA..."

Arnavutluk’un başkenti Tiran’a gittiği tespit edilen Özer ilk gün yaptığı açıklamada; “Hakkımda ortaya atılan iddiaların tamamı asılsızdır. Birkaç güne kadar döneceğim ve adli makamlarla da oturup anlaşacağım” dediğinde öyle olmayacağını zaten biliyorduk.
Zira kimseyi dolandırmadığını, kimseyi mağdur etmediğini iddia eden bir insan niye gizlice kaçar?
Mağdurların parasını geri verecek adam niye sosyal medyadaki hesaplarını kapatıp araziye karışır?
Bu arada biliyorsunuz ki, hakkında; “Kırmızı Bülten”le arama çıkarılan Özer’in Arnavutluk’tan iadesi istendi.
İstendi de…
Özer hala Arnavutluk’ta mı ondan da emin değilim.
Çünkü dün polisteki bir kaynağım şahsın Tiran’dan Kosova’nın güneybatısındaki “Prizren” şehrine geçmiş olabileceğini söylüyordu.
Eğer doğruysa kaynağımın söylediği; Özer, Türklerin yoğun yaşadığı bu şehirde bölgedeki etkili bir ismin korumasında saklanıyor.
İsim de üflendi kulağıma ancak elimde bunu kanıtlayacak herhangi bir delil olmadığı için şu anda yazmam doğru olmaz.
400 bine yakın insanı dolandıran Thodex'in 20’lik “zeki” ve “çalışkan” CEO’su Faruk Fatih Özer ile ilgili elde edebildiğim son bilgiler şimdilik bu kadar.
Farklı ve önemli bir bilgi oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

"5 KİŞİYİ KOSOVA'YA, 5 KİŞİ DE ARNAVUTLUK'A GİTTİ"
Öte yandan bugün Özer'in yakalanması çalışmalarına destek vermek amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğünce oluşturulan 5'er kişilik iki ekip, Arnavutluk ve Kosova'ya gitti.
Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, şirketin internet sitesine erişim sağlanamaması nedeniyle çok sayıda kişinin mağdur edildiği iddiası üzerine başlatılan soruşturma sürüyor.
Arnavutluk'a kaçtığı belirlenen ve hakkında Interpol tarafından kırmızı bülten çıkarılan Thodex'in kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer'in yakalanması amacıyla başlatılan çalışmalara Türk polisi de destek veriyor.
Bu kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğünce 5'er kişilik iki ekip oluşturuldu. Arnavutluk ve Kosova'ya giden ekipler, çalışmalarına başladı."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar