2 ilde sömestir tatili uzadı

2 ilde sömestir tatili uzadı
Yarıyıl tatilinin ardından 20 milyonu aşkın öğrenci, bugün itibarıyla 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemine başladı. Ancak, Bingöl ve Van illerinde meydana gelen yoğun kar yağışı, eğitimin ikindi dönem başlangıcına engel oldu.

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yaşanan yoğun tipi ve buzlanma, okulların bir gün süreyle tatil edilmesine neden oldu. Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada, ilçe merkezi ve köy okullarının yoğun tipi ve buzlanma sebebiyle bir gün süreyle tatil edildiği belirtildi. Ayrıca, açıklamada kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Van'ın Saray ilçesinde de benzer bir durum söz konusu oldu. Saray Kaymakamlığı, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda, ilçede devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim çerçevesindeki tüm okullarda eğitime geçici bir süre ara verildiğini duyurdu. Bu kararla birlikte, öğrenci taşıma işlemlerinin güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi amaçlanmaktadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar