2 hafta sonra ortaya çıktı! İmamoğlu ile Özel gizli gizli buluşup neler konuştu

2 hafta sonra ortaya çıktı! İmamoğlu ile Özel gizli gizli buluşup neler konuştu
Sözcü yazarı Aytunç Erkin bugünkü yazısında yenir bir iddia ortaya attı. Erkin, CHP'de değişim çağrıları yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Grup Başkanı seçilen Özgür Özel’in ikinci tur seçiminden iki gün sonra İstanbul Beşiktaş'ta buluştuğunu yazdı.

Aytunç Erkin, bugünkü yazısında CHP’nin seçimlerde aldığı yenilginin ardından başlayan genel başkanlık tartışmalarıyla ilgili kulis bilgileri paylaştı.

Erkin, “İddialara göre, 28 Mayıs’tan iki gün sonra 30 Mayıs’ta değişim için yola çıkan iki isim Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel, İstanbul Beşiktaş’ta buluştu. CHP’nin iki “genç” isminin de gündeminde “yenilgi” ve “değişim” vardı. Bu buluşmanın ardından 3 Haziran günü Özgür Özel’in, Kılıçdaroğlu tarafından grup başkanı ilan edildiğini hatırlatalım” diyerek, İstanbul kulislerinde şu değerlendirmelerin yapıldığına dikkat çekti:

‘İMAMOĞLU NEDEN 2028 ADAYI OLMASIN’

“AKP’nin kuruluşunda kurmay kadro Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Bülent Arınç, Abdüllatif Şener gibi isimlerden oluşuyordu. Şimdi de o dönem AKP nasıl yapmışsa, yeni bir planlama şart ve süreci yönetecek bir kadro lazım. Ekrem İmamoğlu illa genel başkan olacak diye bir durum yok. İki ya da üç genç isim, birlikte hareket eder ve kurultayı, yerel seçimleri planlarlar. Bir de CHP’yi yöneten kişi cumhurbaşkanı adayı olur algısı yanlış. Ekmelettin ve Muharrem Bey örneğini biliyoruz. İmamoğlu neden 2028 adayı olmasın.”

KILIÇDAROĞLU OLURSA İYİ PARTİ OLMAZ

Bu değerlendirmenin, Özgür Özel’in Sözcü’den İsmail Saymaz’a verdiği “adayım” röportajının ardından yapılması notunu da düşen Erkin, İmamoğlu cephesinden şu görüşleri aktardı:

“Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı devam eder ve yerel seçimlere gidilirse İYİ Parti kesinlikle ittifak içinde yer almaz. Bu İstanbul ve Ankara dışında İzmir’i de etkiler. İzmir’de aday çıkaran bir İYİ Parti’nin önemli bir oy potansiyeli olacağını hesaba katmak lazım.”

KILIÇDAROĞLU DESTEK OLACAK MI?

Aytunç Erkin, Kılıçdaroğlu ve yakın çevresinin Ankara kulislerine yansıyan görüşlerini şöyle özetledi:

“14-28 Mayıs seçimlerinde günah keçisi ilan edilen Kılıçdaroğlu o süreçte neler yaşandığını iyi anlatmalı. ‘Kazanacak aday’ üzerinden yaratılan olumsuz iklimin yansımalarını mutlaka konuşacaktır. Şunu biliyoruz, örgütler Kemal Bey’in yanında. Doğu ve Güneydoğu’da da bir tek Muş dışında genel merkezle hareket ediliyor. Ekrem Bey genel başkan olmak istiyor ve olası bir siyasi yasak kararını CHP lideri olarak karşılama düşüncesinde.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar