2 buçuk yaşındaki çocuk Türkiye’de hayata tutundu

2 buçuk yaşındaki çocuk Türkiye’de hayata tutundu
Gürcistan'da yaşayan 2 buçuk yaşındaki Sandro Gogatadze’nin "Gergin Omurilik Sendromu" hastalığının tedavisi için Türkiye’ye geldi. Küçük çocuğun ameliyatı VM Medical Park Maltepe Hastanesi'nin Beyin ve Sinir Cerrahi bölümünde gerçekleştirildi.

Gürcistan'da yaşayan 2 buçuk yaşındaki Sandro Gogatadze’nin Onkoloji Cerrahi hekimi olan annesi, oğlunun belindeki kıllanmadan şüphelenerek ülkelerindeki hekime başvurdu. Minik Sandro’nun “Gergin Omurilik Sendromu” hastası olduğunu öğrenen aile Gürcistan’da ve çevre bölgelerde herhangi bir tedavi imkanının olmadığını söyledi.

Bunun üzerine Onkoloji Cerrahi Uzmanı annenin yaptığı titiz araştırmalar sonucunda aile İstanbul'da bulunan VM Medical Park Maltepe Hastanesi ile iletişime geçti. VM Medical Park Maltepe hastanesinde 2 buçuk yaşındaki çocuklarının tedavisinin yapılabileceğini öğrenen Gürcistan'lı aile Türkiye'ye geldi ve Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü’ne yönlendirildi. Beyin ve Sinir Cerrahisi hekimlerinden Prof. Dr. Mehmet Reşid Önen ve Op. Dr. Evren Yüvrük, Gürcistan’dan “Gergin Omurilik Sendromu” ile gelen 2 buçuk yaşındaki Sandro Gogatadze’ye yaptıkları muayene ve tetkikler sonucunda 24 Kasım’da başarılı bir cerrahi operasyon gerçekleştirdi. Operasyonu başarılı bir şekilde yapılan ve rutin kontrolleri devam eden minik Sandro 3-4 gün içerisinde taburcu edilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar