2 belediye başkanı delege seçilemedi

2 belediye başkanı delege seçilemedi
Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve 29 senedir Büyükçekmece'de belediye başkanı olan Hasan Akgün, ilçe kongresinde delege seçilemedi.

14 ve 28 Mayıs seçimlerinin yenilgisinin ardından CHP, kongre takvimini işletmeye başladı. Kongre süreci devam ederken, delege seçimleri de kıran kırana geçiyor. Dün Avcılar, Bakırköy, Büyükçekmece, Çatalca, Esenyurt ve Silivri'de ilçe kongreleri yapıldı. Bu ilçelerde sadece Bakırköy'ün ilçe başkanı değişti. Bakrköy'ün mevcut ilçe başkanı Celal Sevinç seçime katılmadı. Yerine tek liste ile seçime giren Gizem Başaran Arslan CHP'nin yeni Bakırköy İlçe Başkanı oldu.

BÜLENT KERİMOĞLU'NA ŞOK

Bakırköy'de bir sürpriz daha yaşandı. 2014 yılından bu yana belediye başkanlığı yapan Bülent Kerimoğlu, yapılan seçimde delege seçilemedi. Kerimoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile tartışmaya girmişti. İmamoğlu, Kerimoğlu'na "Bakırköy'de sokakta yürüyemeyen adamsın" demiş, Kerimoğlu ise cevap olarak İBB'nin Bakırköy'deki çalışmalarını bitiremediğinden kaynaklı sokakta yürüyemediğini ifade etmişti.

Altı dönemdir Büyükçekmece'de belediye başkanlığı yapan Hasan Akgün de CHP ilçe kongresinde delege seçilemedi. Hasan Akgün, aday gösterilmezse Büyükçekmece'de belediye başkanı 29 yıl sonra değişmiş olacak. (Ciddi Gazete)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar