2 ay önce eşi de gözaltına alınmıştı! Eski Başbakana gözaltı şoku

2 ay önce eşi de gözaltına alınmıştı! Eski Başbakana gözaltı şoku
Eski İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon, İskoçya Ulusal Partisi'nin (SNP) finansmanı ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı. İskoç polisi Sturgeon'a herhangi bir suçlama yöneltmedi.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

İskoçya'da 2014 yılından bu yılın şubat ayına kadar Bölgesel Başbakanlık görevini yürüten Nicola Sturgeon, İskoçya Ulusal Partisi'nin (SNP) finansmanı ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

İskoçya polisi tarafından ifadesi alınan Sturgeon, soruşturma yapılıncaya kadar herhangi bir suçlama olmaksızın serbest bırakıldı. İskoç polisi tarafından yapılan açıklamada, Sturgeon'ın sabah 10.09'da gözaltına alındığı ve sorgusunun ardından 17.24'te serbest bırakıldığı bilgisi de paylaşıldı.

Serbest bırakılmasının ardından açıklama yapan Sturgeon, yaşananlardan üzüntü duyduğunu belirterek, "Hiç şüpheye yer olmayacak şekilde gerçekten masum olduğumu ve bir yanlışım olmadığını biliyorum." dedi.

Sturgeon, soruşturmaya ilişkin şunları söyledi: "Devam eden bu soruşturmanın insanlar için ne kadar zor olduğunu biliyorum ve pek çok kişinin bana inanmaya devam etmesinden, SNP ile ülkeye zarar verecek hiçbir şey yapmayacağımı takdir etmesinden dolayı da minnettarım."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar