150 milyon liralık vurgun yapan Fenomen Talu çifti hakkında yeni gelişme...

150 milyon liralık vurgun yapan Fenomen Talu çifti hakkında yeni gelişme...

"Var Böyle Tipler" kanalının sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu hakkında yeni bir gelişme daha yaşandı. Beril Talu'nun kardeşi Berkin Koç'un da bir mağduru dolandırdığı ortaya çıktı.

Yaklaşık 150 milyonluk vurgun yaptıkları iddia edilen ve sonra tutuklanan "Var Böyle Tipler" kanalının sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu hakkında yeni bir gelişme daha yaşandı.

ekran-goruntusu-2024-06-09-073150-4hhg.webp

YENİ MAĞDURLAR ORTAYA ÇIKIYOR

Fenomen Talu çifti hakkında "tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında; kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında dolandırıcılık" suçundan soruşturma sürerken yeni bir mağdur ortaya çıktı.

Adana'da yaşayan Aydan E. adlı kadın, Talu çifti ve Berkin Koç'un kendisini dolandırdığını iddia etti. Bu şikayet üzerine savcılık harekete geçti ve dikkat çeken bir tespitte bulundu.

ekran-goruntusu-2024-06-09-073341-rmvl.webp

MAĞDURLAR ŞIKLIKLA GÖRÜLEN KİŞİLER

Eylemlerinin dolandırıcılık suçunu oluşturduğunu belirten savcılık, şüphelilerin mağdurları sıkça gördükleri kişiler arasından seçtiklerini tespit etti.

Savcılık, suç yerinin menfaat temin yeri ve anlaşma yeri olduğunu belirtti ve şüphelilerin İstanbul'un Anadolu Yakası'nda ikamet ettiğini ve genel çalışma faaliyetlerinin bu alanda yoğunlaştığını ifade etti. Bu sebeple dosyanın İstanbul'da tek elden yürütülmesinin uygun olacağını belirtti.

ekran-goruntusu-2024-06-09-073522-5sla.webp

"REKLAM SORUMLUSU OLARAK EYLEM GERÇEKLEŞTİRDİ"

Şüphelilerin ikamet adreslerinin suç yerleri olmadığı ve Beril Talu'nun Şişli'deki bir şirkette reklam birimi sorumlusu olarak çalıştığı ortaya çıktı. Bu durum üzerine Aydan E.'nin şikayet dosyası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi."

ekran-goruntusu-2024-06-09-073613-87lv.webp

NE OLMUŞTU

150 milyon liralık vurgun yaparak yurt dışına çıktığı iddia edilen sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yurda girişleri sırasında gözaltına alınmıştı.

Talu çifti, çıkarıldıkları dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklandı.