15 Temmuz'un efsane komutanı Zekai Aksakallı'dan 7 yıl sonra kritik açıklamalar

15 Temmuz'un efsane komutanı Zekai Aksakallı'dan 7 yıl sonra kritik açıklamalar
15 Temmuz darbe girişiminin 7. yılında alçak kalkışmanın bastırılmasında önemli rol oynayan eski Özel Kuvvetler komutanı emekli korgeneral Zekai Aksakallı canlı yayında konuştu. Aksakallı, şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'den bahsederken gözyaşlarını tutamadı.

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ'nün düzenlediği darbe girişiminin bastırılmasındaki kritik isimlerinden birisi olan eski Özel Kuvvetler komutanı emekli korgeneral Zekai Aksakallı, darbe girişiminin 7. yıl dönümünde konuştu.

Habertürk'te Kemal Öztürk'ün programına konuk olan Aksakallı önemli açıklamalarda bulundu.

"FETÖ'NÜN KAOS EYLEMLERİNE GİRİŞEBİLECEĞİNİ DEĞERLENDİRİYORUM"

Aksakallı, konuşmaya nasıl karar verdiğini "Küresel emperyalist odakların güdümünde olan Fetullahçı hain darbe örgütünün faaliyetlerine devam ettiğini görüyoruz. Son birkaç aydır gözlemlediğimiz, emarelerini aldığım çok kritik olaylara tanık oldum. Bu örgütün mensupları, mankurtlar beklemedik yer ve zamanda yine ülkeyi kaosa sürüklemek için çeşitli eylemlere girişebileceklerini değerlendiriyorum. Tarihi vicdan ve sorumluluk olarak farkındalık yaratmak için, şehit ve gazilerimizi anmak için program teklifinizi kabul ettim." ifadeleriyle açıkladı.

ÖMER HALİSDEMİR'LE İLGİLİ AYRINTILARI GÖZYAŞLARI İÇİNDE ANLATTI

FETÖ'nün tertiplediği hain darbe girişiminin bastırılmasında kritik görev üstlenerek örgüt militanı Tuğgeneral Semih Terzi'yi etkisiz hale getiren ve daha sonra hainler tarafından şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'le ilgili konuşan Aksakallı Paşa gözyaşlarına hakim olamadı.

Aksakallı, 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Semih Terzi'nin gelişini öğrendikten sonra Ömer Halisdemir'i aradım. Benim o dönem 8 korumam vardı. Ömer Halisdemir de o koruma astsubaylarından biriydi. Ben karargahın dışında iken 24 saat esasına göre bu arkadaşlardan birisi komutanlık karargahında durur, ihtiyaç halinde bizimle iletişim sağlarlar. O günkü makam korumasında Ömer Halisdemir vardı.

"O GECE 8 KEZ GÖRÜŞTÜK"

Ömer'i aradım. Durumu Ömer'e kısaca söyledim. 'Keşif yap, durum nedir bana ilet' dedim. Ömer çıktı, 'komutanım harekat merkezine yöneldiler. Çok iyi silahlı tesisatlı adamlarla harekat merkezini emniyete almışlar, bertaraf edilmesi için mi planlama yapacağız' dedi. Şehadet emrine kadar o gece boyunca 8 kere görüştük Ömer Halisdemir ile.

"BABA OĞUL GİBİYDİK"

Tarif edilmez duygular. Ömer Halisdemir 1997'den beri birlikte çalıştığımız arkadaşımızdı. Baba oğul gibiydik. Tunceli-Bingöl'de terörle mücadele harekatı yaparken 22 yaşında 1997'de katıldı. Özel kuvvetler kursunu bitirmişti. Bitirenleri birliklere birer ikişer tayin ederdik. Ömer de bir arkadaşıyla beraber bizim tabura katıldı. O yıllar terörle mücadele kritik ve yoğun geçen yıllar. Birbirini tanımanın en önemli ortamları. Artık birbirinizin zihin yapısını bile çözüyorsunuz. Yüzlerce çatışmaya girdik bölgede. Çok kritik operasyonlar yaptık.

"SONUNDA ŞEHADET OLDUĞUNU BİLİYORSUN DEĞİL Mİ?"

Çok atılgan ve cesurdu. Emri verdiğinizde tereddüt olmaz, kimse geri dönüp bakmaz. Biz 20 yıl baba oğul gibiydik. O gece dramatik hadiseler yaşandığı gecede 'Ömer' dedim 'Artık ülkemiz için ölüm kalım meselesi'. 20 yıl mücadele ettik. Semih Terzi'nin hain ve alçak olduğunu, ülkeyi felakete sürüklediklerini, onun mutlaka öldürülmesini ifade ettim.

"KOMUTANIM FEDA OLSUN"

Sonra belki kurtulma umudu olabilir diye bölgeyi tarif ettim. Dedim 'Ömer bunun sonunda şehadet olduğunu biliyorsun değil mi' dedim. 'Komutanım feda olsun' dedi. 'Hakkını helal et' dedim. 'Komutanım helal olsun, siz de helal olsun' dedi. Ondan sonra görevini yerine getirdi. Şehit haberini yine birlikte bizim yanımızda olan subaydan aldım. Daha sonra Semih Terzi'nin GATA'ya götürüldüğünü öğrendik.

"TERZİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİ MORALLERİNİ BOZDU"

Olağanüstü durumlarda daha sakin oluruz. Vakur içerisinde zerre kadar heyecan duymadan. Fakat tabii ülkenin durumundan dolayı büyük hassasiyetimiz vardı. Onun duygusal boyutu bu yöndendi. Böyle bir duygusal ortamda emri aldı. Herhangi bir heyecan, tereddüt asla.

Fetullahçı teröristlerin morallerini bozdu Semih Terzi'nin öldürülmesi. Müthiş bir moral çöküntüye girdiler. Semih Terzi kara operasyonlarının komutanıydı. Marmaris, Sayın Cumhurbaşkanımıza suikaste giden general Sönmez Ateş de emri Semih Terzi'den almıştı. Bizim birlik özel kuvvetler çok elit, operasyondaki başarısı çok yüksektir. O yüzden bu operasyon çok önemliydi."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar