15 Temmuz'da Atatürk Havalimanı'nı işgal girişimi davasında karar çıktı!

15 Temmuz'da Atatürk Havalimanı'nı işgal girişimi davasında karar çıktı!
15 Temmuz darbe girişiminde, İstanbul'daki Atatürk Havalimanı'nın kontrolü ele geçirmeye çalışanların yargılandığı, 62 sanıklı davada karar açıklandı.

İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 18 tutuklu sanık ile 8 başka suçtan tutuklu sanık katıldı.

Bu dosyadan tutuklu 2 sanık ile başka suçlardan tutuklu 3 sanık ise bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya bağlandı.

Duruşmada, müdahil kurumlardan Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni temsilen avukatlar ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı da hazır bulundu.

Söz alan müştekiler şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, sanıkların cezalandırılmalarını istedi.

Son sözleri sorulan sanıklar da tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Davaya ilişkin karanını açıklayan mahkeme heyeti, 29 sanığı "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırırken 22 sanığa da "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım" etme suçundan 12'şer yıl 6'şar ay hapis cezası verdi.

Tutuklu sanıklardan eski başçavuş Aslan Özkan ve sözleşmeli er Muhammet Ömer Saldamli'yi, "Şehit Mahir Ayabak'a yönelik kasten öldürme" ve müştekiler Ahmet Örnek, Enes Babacan, Halil İbrahim Koşdaş ve Mehmet Bostan'a yönelik de "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarını işledikleri gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 57'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Heyet, başka suçtan tutuklu olan sanık Yasin Keçeli'yi de aynı suçlardan ağırlaştırılmış müebbet ile 52 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum etti.

Mahkeme heyeti, 4 sanık hakkında "konut dokunulmazlığını ihlal etme" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından ceza verilmesine yer olmadığına, 4 sanığın da tüm suçlardan beraatine karar verdi.

Tutuklu 18 sanığın yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbiri kapsamında tahliyesine karar veren heyet, 2 sanığın tutukluluk halinin devamına, 2 sanığın ise hükümle beraber tutuklanmasına hükmetti.

Heyet, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım" suçlarından ceza verilen ancak duruşmaya gelmeyen 31 sanık hakkında, tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar