13 yaşındaki Türk golfçü, dünya sıralamasına girdi

13 yaşındaki Türk golfçü, dünya sıralamasına girdi
Ulusal ve uluslararası turnuvalarda kazandığı başarılarla dikkatleri üzerine çeken 13 yaşındaki milli golfçü Deniz Sapmaz, Türkiye'nin en genç golfçüsü olarak kadınlarda Dünya Amatör Golf Sıralamasına (WAGR) girme başarısı gösterdi.

AA''dan alınan habere göre, Türkiye Golf Federasyonu (TGF) milli sporcusu Deniz Sapmaz, daha 13 yaşında ulaştığı ulusal ve uluslararası başarılarla adından söz ettiriyor.

Bu yıl ocak ayında düzenlenen "U.S Kids Antalya Turkish Open 2023"te dünya çapında katılan tüm yarışçılar içinde kendi yaş grubunda birinci olan Sapmaz, Polonya''da 1-3 Şubat''ta düzenlenen "5 Stars International Cup" 15 yaş altı kategorisinde de birincilik elde etti.

Kıbrıs Rum Kesimi''nde 12 Şubat''ta düzenlenen "Nicos Severis Junior Open 2023"te de birinci olma başarısı gösteren milli golfçü, şubat sonunda Malaga''da düzenlenen "Toro Tour Andalucia Golf Series"te ise ikinci oldu.

Türkiye Golf Federasyonu''nun 10-11 Mart''ta organize ettiği lig sıralaması turu birinci ayağında birinci sırayı alan Sapmaz, bu derecesiyle 13 yaşında Dünya Amatör Golf Sıralaması''na giren en genç Türk golfçü olma başarısı gösterdi.

Malta''da 3-5 Nisan''da düzenlenen, 18 ülkeden 63 sporcunun katıldığı "Malta Junior Golf Open"a katılan Sapmaz, burada da 26 kişilik 18 yaş altı kadın yarışçılar arasında yine birincilik elde etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar