120 pehlivan deve Denizli arenasında buluştu

120 pehlivan deve Denizli arenasında buluştu
Denizli Arenası, Yörük kültürünün vazgeçilmez bir unsuru olan deve güreşlerine ev sahipliği yaptı. Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi'nde düzenlenen etkinlik, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edildi.

Denizli Arenası, Yörük kültürünün vazgeçilmez bir unsuru olan deve güreşlerine ev sahipliği yaptı. Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi'nde düzenlenen etkinlik, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edildi. Bu yılki deve güreşlerine katılan 120 pehlivan deve, izleyenlere nefes kesen bir gösteri sundu.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, deve güreşlerinin Yörük kültürünün önemli bir parçası olduğunu vurgulayarak, "Bu değerlerimize inşallah hep birlikte sahip çıkmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları olduğu sürece biz de bu talepleri karşılama noktasında gayret sarf edeceğiz" dedi.

Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi'nde düzenlenen etkinlikte Denizli'nin yanı sıra Aydın ve Muğla gibi çevre illerden gelen 120 pehlivan deve, güç gösterileriyle izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Tarihi ve kültürel bir atmosferde gerçekleşen deve güreşleri, ücretsiz olarak izleniyor.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, vatandaşların yoğun ilgisi üzerine, "Yörük kültüründen, ecdadımızdan gelen bu deve güreşlerini yapmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Bu değerlerimize inşallah hep birlikte sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu değerleri çocuklarımıza aktararak inşallah ülke olarak yürüyüşümüz güçlenecek" şeklinde konuştu.

Deve güreşlerinin gün boyu devam ettiği etkinlikte, izleyiciler heyecan dolu anlar yaşayarak geleneksel sporun keyfini çıkardılar. Bu tür etkinliklerin, kültürel mirası yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak adına büyük bir önem taşıdığı belirtiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar