12 yaşındaki ressamdan şehit babası anısına resim sergisi

12 yaşındaki ressamdan şehit babası anısına resim sergisi
2012 yılında Muş'ta görev sırasında trafik kazası sonucu şehit olan polis memuru Hüseyin Gül'ün 12 yaşındaki oğlu Talha Gül, babasının anısını yaşatmak ve sanatseverlerle buluşmak için çizdiği yağlı boya resimlerinden oluşan bir sergi düzenledi.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Ada Ankara Fuaye alanında gerçekleştirilen serginin açılışı, Talha Gül'ün 50 eserini sanatseverlerle buluşturduğu anlamlı bir etkinlikle gerçekleşti. Babasının ve tüm polislerin anısına düzenlediği sergisinde doğa ve manzara temalarını işlediği resimleri sergileyen Gül, eserleriyle yoğun ilgi gördü.

Yaklaşık bir buçuk yılda hazırladığı resimleriyle ilk sergi deneyimini yaşayan Gül'ün sergisine ailesi, yakınları, emniyet personeli ve birçok vatandaş katıldı. Sergi, bir hafta boyunca ziyaret edilebilecek.

Talha Gül, duygularını dile getirirken mutluluk ve heyecanını ifade etti ve şunları söyledi:

“Resimleri bir buçuk yıl içinde tamamladım. Genellikle doğa temalı resimler yapıyorum, en sevdiğim ise çiçek resimleri. Şu ana kadar 50 resim yaptım. Babam ve bütün polisler adına sergi açmak istedim ve bu sergiyi onlar için düzenledim. Fikrimi ilk olarak annemle paylaştım ve ardından sergimizi açtık. Bu benim ilk sergim ve heyecanlıyım, çok mutluyum. Sergimde doğa ve çiçek resimleri bulunuyor. Bir resmi ortalama 4 saatte çiziyorum, bazen daha uzun sürebiliyor. Çocukken resim çizmeye başladım ve zamanla daha fazla ilgi duydum. Çizmeyi eğlenceli ve güzel buluyordum, bu yüzden devam ettim. Gelecekte yeni sergiler açmayı da düşünüyorum.”

Gül, resimlerini şehit babasına adadığını belirterek, “Babam çok iyi bir insandı ve dindardı. O da resim yapıyordu. Bu resimleri onun için çizdim” şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar