12 Eylül'de mesaj krizi... "Meclis'te el kaldıramıyorsun ödlek"

12 Eylül'de mesaj krizi... "Meclis'te el kaldıramıyorsun ödlek"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 12 Eylül 1980 darbesini yıl dönümünde yapmış olduğu paylaşım AKP'li ve CHP'li vekillerin tartışmasına sebep oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 12 Eylül 1980 Darbesinin yıl dönümünde paylaşmış olduğu mesaj AKP'den tepki geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yapmış olduğu paylaşımda "#12Eylül darbesinin üzerinden geçen 40 yıla rağmen saraylarda saltanat süren tek adam rejimi, 12 Eylül ruhunu yönetim anlayışında yaşatmaya devam ediyor. 12 Eylül ruhunu ve tek adam rejimini tarihin tozlu raflarına kaldıracağız; cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız!" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun mesajını alıntılayan AKP Gurup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekil Bülent Turan yanıt verdi.

Turan verdiği yanıtta:

Utanmazlığın resmini çizer misin Abidin demişya! Bu güzel ülkenin en büyük sorunu; demokrasiye sahip çıkamayan, darbeye tiyatro diyen, #12EylülDarbesi'nin yıl dönümünde bile darbeciyi kınamak yerine 18 yılda 15 seçim kazanmış bir siyasiye laf yetiştirmeye çalışan “ÖDLEK SİYASET” ifadelerini kullandı.

 

 

AKP Gurup Başkanvekili ve MV Turan'ın yaklaşımına tepki gecikmedi.

CHP Mersin Milletvekili Parti Meclis Üyesi ve TBMM Anayasa Komisyonu üyesi Ali Mahir Başarır yaptığı paylaşımda Bülent Turan'ı hem kullandığı dil üzerinden hem de imla hataları üzerinden eleştirdi.

Başarır yaptığı paylaşımda “Bugün tek adamdan komut almadan milleti temsilen bulundukları Meclis’te el bile kaldıramayan ‘’ödlekler’’ olarak; attığınız tweetlerin imla kurallarını da tek adamınıza sormanızı tavsiye ederim.” ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar