11 yıldır aranan mafya üyesi şampiyonluk kutlamasında yakalandı

11 yıldır aranan mafya üyesi şampiyonluk kutlamasında yakalandı
11 yıldır aranan mafya üyesi, Napoli'nin şampiyonluğunu kutlayınca yakalandı

MUHARREM KAZER-GÜNBOYU

11 yıldır aranan La Porta'nın, mayısta Napoli'nin şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından Yunanistan'ın Korfu adasında bir grup taraftarla birlikte kutlama yaparken görüntülendiği ve olayın ardından İtalyan polisinin La Porta'yı yakalamak için operasyon başlattığı bildirildi.

Yunan polisiyle işbirliği yapan İtalyan güvenlik güçleri La Porta'yı Korfu'da motosikletiyle kaçmaya çalışırken yakaladı.

1178741-1082444947.jpgNapoli merkezli Camorra karteliyle bağlantılı olduğu düşünülen La Porta, suç örgütü üyeliği, vergi kaçakçılığı ve sahtecilik gibi suçlardan hüküm giymişti.

La Porta'nın Korfu'da bir restoranda birkaç ay boyunca şef yardımcısı olarak çalıştığı belirtildi.

Korfu polisi Vincenzo La Porta'nın cumartesi günü savcıya ifade verdiğini ve İtalya'nın iade talebine verilecek yanıt netleşene kadar tutuklu kalacağını duyurdu. La Porta'nın İtalya'ya iade edilmesi durumunda aldığı 14 yıl 4 aylık hapis cezasını yatması bekleniyor.

İtalyan polisinden yapılan açıklamadaysa, La Porta'nın internette yürüttüğü işlemlerin takip edildiği ve bir süredir konumunu açığa çıkaracak bir hata yapmasının beklendiği ifade edildi.

Açıklamada, "Ona ihanet eden futbola ve Napoli takımına duyduğu tutku oldu. Şampiyonluğun ardından La Porta, kutlamalara katılmamaya dayanamadı" dendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar