11 aydır kapalıydı: BTK popüler sitenin erişim engelini kaldırdı

11 aydır kapalıydı: BTK popüler sitenin erişim engelini kaldırdı
21 Şubat 2023 tarihinde BTK tarafından erişim engeli getirilen Ekşi Sözlük sitesinin kısıtlamasının kaldırıldığı açıklandı.

21 Şubat 2023 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) tarafından alınan bir kararla erişime kapatılan Ekşi Sözlük, 2 Mart 2023'te alınan bir kararla tekrar erişime açılmıştı. Ancak, Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği'nin daha sonra Ekşi Sözlük'e getirilen erişim engeli kararını kaldırmasına yapılan itirazı inceleyen 5. Sulh Ceza Hakimliği, bu itirazı onaylayarak Ekşi Sözlükʼe erişim engeli getirilmesini kesinleştirdi.

Ekşi Sözlük, bu kararın ardından domain değiştirerek erişim engelini aşmaya çalıştı. Ancak, 'eksisozluk111' domain'iyle hizmet veren Ekşi Sözlük'ün erişim engeli tamamen kaldırıldı. Artık kullanıcılar, eskiden olduğu gibi eksisozluk.com adresi üzerinden platforma erişebiliyorlar.

BTK'nın resmi sitesine bakıldığında da herhangi bir erişim engelinin kalmadığı görülüyor.

EKŞİ SÖZLÜK ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURMUŞTU

Ekşi Sözlük, bu süreçte yaptığı açıklamada, Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararına karşı Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunduklarını ve mahkemenin, erişim engelini ifade özgürlüğünü ihlal ettiğine karar verdiğini belirtti. Bu nedenle, Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği'ne karar verilmesi için başvuruda bulundular.

Ekşi Sözlük ekibi, Anayasa Mahkemesi'nin kararının ifade özgürlüğünü güvence altına aldığını ve eksisozluk'e yeniden erişim sağlanması için hakimliğin karar vermesini beklediklerini ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar