100 yaşında şövalye oldu

100 yaşında şövalye oldu
İngiltere'de korona virüs salgınında Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) için yardım kampanyası başlatan ve rekor bağış toplayan 100 yaşındaki İkinci Dünya Savaşı gazisi Yüzbaşı Tom Moore, Kraliçe Elizabeth tarafından şövalye ilan edildi.

Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında İkinci Dünya Savaşı gazisi yüzbaşı Yüzbaşı Tom Moore, salgında ön cephede mücadele veren NHS için başlattığı yardım kampanyasında 33 milyon pound (Yaklaşık 285 milyon TL) toplanmasına öncülük etti. 100 yaşında olan Tom, Windsor Kalesi önünde Kraliçe Elizabeth tarafından şövalye ilan edildi. Kraliçe Elizabeth, babasının kılıcı ile Yüzbaşı Tom’u şövalye ilan ederek, verdiği çabalardan dolayı Tom'a teşekkür etti. Şövalye seremonisinde Yüzbaşı Tom’a kızı, damadı ve torunu da eşlik etti.

KRALİÇE TEBRİK KARTI YOLLAMIŞTI

Koronavirüs salgınında dayanışmanın simgesi haline gelen Yüzbaşı Tom, Mayıs ayında 100 yaşına girdi. Kraliçe Elizabeth savaş gazisine tebrik kartı yollamış, koronavirüsü yenen Başbakan Boris Johnson ise doğum günü şerefine, sosyal medya hesabından görüntülü kutlama mesajı yayınlayarak "Yüzbaşı Tom, tüm ulus adına 100'üncü doğum gününü kutluyorum" demişti. Ulusal Posta Servisi, Yüzbaşı Tom'un doğum günü sebebiyle bazı posta kutularını mavi renge boyayarak "Doğum günün kutlu olsun Yüzbaşı Tom" yazmıştı.

En güzel doğum günü hediyesi ise mensubu olduğu İngiliz Ordusu'ndan gelmiş, İngiliz ordusu orkestra üyeleri, evlerinden doğum günü mesajına katılarak eş zamanlı olarak 'İyi ki doğdun' şarkısını çalmıştı. İngiliz Hava Kuvvetleri ise İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma savaş uçaklarıyla, Yüzbaşı Tom'un evinin üzerinden 'saygı uçuşu' yapmıştı. 

gnnli8o7aukug9nd5verfw.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar