100 bin EYT'linin başvurusu kabul edilmeyecek! SGK uzmanı açıkladı

100 bin EYT'linin başvurusu kabul edilmeyecek! SGK uzmanı açıkladı
Yasalaşan EYT düzenlemesiyle beraber milyonlarca kişi emeklilik hakkını kazanırken, Sosyal Güvenlik Uzmanı (SGK) Özgür Erdursun, "100 bin EYT'linin başvurusu kabul edilmeyecek" açıklamasında bulundu.

GONCA BİLGİÇ-GÜNBOYU

Sosyal Güvenlik Uzmanı (SGK) Özgür Erdursun, Melda Yücel Kocaalp''ın YouTube kanalında Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdursun, "Eğer EYT Aralık ayında çıksaydı yüzde 30 oranında zam alacaktı. Ancak EYT’lilerin emeklilikleri ocak sonrasına kaldığı için EYT’liler ortalama yüzde 16 zam aldılar. Normal emekliler ise yüzde 30 aldılar" dedi.

"Yaklaşık 4,5 milyon EYT’li vardı bu 4,5 milyon EYT’linin yaklaşık olarak 1,5 milyonu emeklilik için müracatta bulundu" diyen Erdursun, "Henüz 3 milyon daha EYT’li var. 3 milyon EYT’li de yıllar itibariyle önümüzdeki gün önümüzdeki ay önümüzdeki yıllar itibariyle prim günlerini tamamladıkları zaman emekli için müracaatta bulunacaklar" ifadelerini kullandı.

"100 BİN EYT''LİNİN BAŞVURUSU ONAYLANMAYACAK"

"EYT yasası çıkmadan önce emeklilik için bir kişi müracaatta bulunuyorsa emekli aylığı bu kişiye iki ayda iki buçuk ayda bağlanıyordu. Yani yaklaşık olarak 75 gün zaten bekliyordu” diyen Erdursun, şu ifadeleri kullandı:

Bir de şimdi hem e devletten hem de SGK’ya elden başvuru yapanlar var. Bir de müracaatta bulunanların belli bir kısmı emekliği hak etmiyor. Yani evet başvurdu ama başvurusu onaylanmayacak 100 bin başvuru var.
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar