100 bin çalışan hakkında yeni karar: Hükümetten şaşırtan adım geliyor

100 bin çalışan hakkında yeni karar: Hükümetten şaşırtan adım geliyor
Türkiye'de binlerce vatandaşın beklediği zam müjdeleri tek tek geldi. Temmuz ayına yoğun bir gündemle başlayan Meclis'te şimdi de taşeron kadro düzenlemesi görüşülüyor. İşte detaylar...

AHMET UNUTGAN / GÜNBOYU

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, seçimlerden sonra taşeron işçinin Meclis'te yer alacağını açıklamıştı. 90 bin taşerona kadro verilmesini öngören düzenlemenin Meclis'ten geçmesi bekleniyor.

NE ZAMAN MECLİS'E GELECEK?

Yeni Meclis'in açılmasının ardından gündeme gelecek ilk konunun taşerona kadro olması bekleniyor. Yaklaşık 100 bin işçiyi kapsayan düzenlemenin önümüzdeki günlerde Meclis'e gelmesi ön görülüyor. Konuyla ilgili seçim öncesi açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Vedat Bilgin de seçimlerden sonra taşeron işçinin Meclis'te yer alacağını söylemişti.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİN ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Çalışmaların hız kesmeden sürdürülmesi ve torba yasanın planlanan zamanda yürürlüğe girmesiyle birlikte taşeron işçiler, uzun süredir bekledikleri kadroya kavuşmanın sevincini yaşayacaklar.

Bu düzenleme, taşeron işçilerin çalışma koşullarını iyileştirmeyi ve güvence altına almaya yönelik önemli bir adım olacak. Taşeron işçiler, bugüne kadar geçici ve belirsiz çalışma koşullarında çalışıyorlardı. Kadro verilmesiyle birlikte, iş güvencesi sağlanacak ve sosyal haklardan daha kolay bir şekilde yararlanabilecekler.

TAŞERON İŞÇİLERİN KADERİ

Taşeron işçiler 'özel sözleşmeli personel' pozisyonunda istihdam edilecekler. Yani memur olamayacaklar ama kadrolu sayılacaklar.

SÖZLEŞMELER KAÇ YILLIK OLACAK?

Taşeron kadro sözleşemeleri 3'er yıllık olacak.

TAŞERONA KADRO İÇİN YAŞ SINIRI KOYULDU MU?

Yaş sınır emeklilikle ilintili. Emekli aylığı almaya hak kazanmış taşeron işçi bu kadrodan yararlanamayacak.

PRİM HESABI NASIL YAPILACAK?

Kamuya geçtikten sonra emeklilik sisteminde 4/A kapsamında değerlendirilecekler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar