1 saat polislerden kaçtı, yakalanınca “Devlete saygımız sonsuz” dedi

1 saat polislerden kaçtı, yakalanınca “Devlete saygımız sonsuz” dedi
Aksaray'da bir şahıs, polisin dur ihtarına uymadı. Bir saat yaşanan kovalamacanın ardından ise yakalandı.

Aksaray'da gece saatlerinde yaşanan olayda, polisin "dur" ihtarına uymayan, alkollü ve ehliyetsiz bir sürücü, şehir merkezinde gerçekleşen nefes kesen bir kovalamacanın ardından kaza yaparak yakalandı.

Yaşanan olayda sürücünün arkadaşı ise "Devlete saygımız sonsuz" diyerek ilginç bir tepki verdi.

PLAKALARINI SÖKEREK KAÇMAYA DEVAM ETTİLER

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, şüphe üzerine dur ihtarında bulundukları 68 AAP 995 plakalı hafif ticari araca sürücünün uymayarak hızla kaçması üzerine kovalamaca başladı. Aksaray sokaklarında siren seslerinin yankılandığı 1 saatlik kovalamacanın ardından sürücü, aracını durdurup plakalarını sökerek kaçmayı sürdürdü. Bu olayı fark eden polis ekipleri durumu haber merkezine bildirdi ve tüm ekipler bölgeyi abluka altına aldı.

aw157620-06.jpg

Ancak, bir süre sonra aynı aracı plakasız olarak fark eden polis ekipleri tekrar "dur" ihtarında bulundu. Ancak, bu kez de ihtara uymayan sürücü ile polis arasında yeni bir kovalamaca başladı. Aksaray sokaklarında aşırı hızla ilerleyen sürücü, polis ekiplerinin güvenli bir takip yapmasına rağmen, nihayetinde Büyük Bölcek Caddesi'nde alkolün etkisiyle direksiyon hakimiyetini kaybederek park halindeki bir kamyonete çarptı.

Kaza sonucunda sürücü Oğuz G. (24) ve yanındaki yolcu Muhammet Ö. (22) ile eşi Hediye Ö. (21) polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Alkol kontrolünde sürücünün ehliyetsiz ve 1.11 promil alkollü olduğu belirlendi. Sürücünün arkadaşı Muhammet Ö. ise 1 saat boyunca polis ekiplerinden kaçmasının ardından "Devlete saygımız sonsuz" diyerek dikkat çeken bir tepki verirken, "Ben terörist miyim?" diye de kendini savunmaya çalıştı.

Sürücü ve arkadaşı, yapılan işlemlerin ardından ehliyetsiz araç kullanmaktan 2 bin 250 TL, alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL olmak üzere toplam 8 bin 689 TL para cezasına çarptırıldı. Ayrıca, aracın ruhsat sahibine de ehliyetsiz kişiye araç kullandırmaktan 5 bin 679 TL cezai işlem uygulandı. Trafikten men edilen araç ise çekici marifetiyle otoparka götürüldü. Yaşanan olay, bölgedeki vatandaşlar ve emniyet ekipleri arasında şaşkınlık yaratırken, polisin hızlı ve etkili müdahalesi kaza sonucu olası daha büyük sorunların yaşanmasını önledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar