1 kaşık yiyen 30 yıl öksürmüyor! Zencefille karıştırmak yetiyor

1 kaşık yiyen 30 yıl öksürmüyor! Zencefille karıştırmak yetiyor
Soğuk kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmenin ve soğuk algınlığına karşı önlem almanın doğal yollarını sizler için derledik. Yalnızca 1 kaşık yiyen 30 yıl öksürmüyor.

Sivas'ın Çarşıbaşı Mahallesi'nde perakende sebze halinde esnaflık yapan Ferhat Çobanoğlu, yıllar önce babaannesinden öğrendiği karaturp karışımını paylaşıyor. Bu karışımın, özellikle öksürük, balgam, ve boğaz ağrısına karşı oldukça etkili olduğunu söyleyen Çobanoğlu, "Bu babaannemin bize yaptığı karaturp karışımı. Karaturpu oydum, içine biraz zencefil ve zerdeçal ekledim, üzerine de bal ekledim. Bu şifa kaynağıdır. Doğal bir antibiyotik. Bademcik şişliğini, öksürmeyi, yutkunma sorunu yaşayan insanlar bunu yapsınlar" diyerek tavsiyelerde bulundu.

659519c9633faf98530945b8.webp

"BU KARIŞIMIN 60 SENELİK BİR GEÇMİŞİ VAR"

Karaturp karışımının yapılışı oldukça basit. Karaturp oyularak içine zencefil ve zerdeçal ekleniyor, üzerine bal eklenerek karıştırılıyor. Çobanoğlu, bu karışımın akşamdan hazırlanıp sabah içildiğini ve gerektikçe takviye edildiğini belirtiyor. Bu doğal ilacın en az 50-60 senelik bir geçmişi olduğunu vurguluyor ve kendi deneyiminden örnek vererek, "Sivas gibi bir yerde -10, -15 gibi derecelerde çalışıyoruz ama hiç hastalanmıyorum. Sebebi de bu. Hafiften kırgınlık olduğu zaman bundan yapıyorum, sabah içiyorum ve hiçbir şeyim kalmıyor" ifadelerini kullandı.

659519cf633faf98530945c0.webp

KARATURP ZERDEÇAL VE BAL İLE BİRLEŞTİĞİNDE DOĞAL BİR ANTİBİYOTİK

Karaturp, içerdiği zencefil, zerdeçal ve bal ile birleştiğinde doğal bir antibiyotik etkisi yaratıyor. Sindirim sistemini destekleyen yüksek lif içeriği, bağışıklık sistemini güçlendiren C vitamini, toksinlerden arındırmaya yardımcı olan detoksifiye edici özellikler, antioksidanlarla oksidatif stresi azaltma özelliği gibi birçok sağlık faydası bulunuyor.

659519cf633faf98530945bd.webp

Ancak uzmanlar, herhangi bir sağlık sorunu için herhangi bir tedaviye başlamadan önce bir sağlık profesyoneline danışmayı önemle vurguluyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar