Yerel seçimlerde Ankara'da oy kullanacak seçmen sayısı belli oldu

Yerel seçimlerde Ankara'da oy kullanacak seçmen sayısı belli oldu
Ankara, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne doğru adım adım ilerlerken, başkentin seçmen sayısında önemli bir artış yaşandı. Ankara İl Seçim Kurulu'nun son verilerine göre, kayıtlı seçmen sayısı 22 bin 153 kişi artarak 4 milyon 304 bin 871'e yükseldi.

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne kıyasla bu artış dikkat çekici nitelikte oldu. Ankara'da 2023 yılında yapılan seçimler öncesinde seçmen sayısı 4 milyon 282 bin 718 olarak kaydedilmişti. Ancak bu yılın verilerine göre, kayıtlı seçmen sayısında yaşanan artışla birlikte rakam 4 milyon 304 bin 871'e yükseldi.

31 Mart'ta gerçekleştirilecek seçimlerde Ankara'da toplam 24 aday yarışacak. Bu adaylardan 19'u siyasi parti adayı iken, 5'i bağımsız olarak seçmene sunulacak. Büyükşehir belediye başkanı, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarını belirleyecek olan Ankaralılar, tercihlerini bu 24 aday arasından yapacaklar.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçim takvimine göre hazırlıklar devam ederken, Ankara'da yaşanan bu seçmen sayısı artışı, seçim atmosferinin heyecanını ve öneminin bir göstergesi olarak kabul ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar