Yeniden Refah Partisi yerel seçimde ne kadar oy aldı?

Yeniden Refah  Partisi yerel seçimde ne kadar oy aldı?
31 Mart yerel seçimleri resmi olmayan sonuçları açıkladı. Seçim sonuçlarına göre Yeniden Refah Partisi ne kadar oy aldı? İşte o rakamlar...

31 Mart 2024'te gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından, Yeniden Refah Partisi (YRP) oy oranı ve kazandığı belediye başkanlığı sayısı netlik kazandı.

Sözcü'deki habere göre Türkiye genelinde seçim heyecanıyla dolu bir gün yaşandı. Seçmenler, yerel yöneticilerini belirlemek üzere sandık başına giderek önemli bir görevi yerine getirdiler.

YRP, kesin olmayan sonuçlara göre toplamda 2 milyon 787 bin oy alarak oy oranını yüzde 6.15'e çıkardı ve seçimleri üçüncü sırada tamamladı. Parti, büyükşehir, il, ilçe ve belde belediyeleri için yapılan yarışta toplamda 60 belediye başkanlığı kazandı.

Yeniden Refah Partisi 2024 yerel seçimlerinde ise büyükşehir belediyelerinden 1, il belediyelerinden 1, ilçe belediyelerinden 39 ve belde belediyelerinden 19 olmak üzere toplamda 60 belediye başkanlığı kazandı.

YRP'nin kazandığı belediyeler arasında Yozgat ve Şanlıurfa öne çıkıyor. Bu sonuçlar, partinin yerel yönetimlerdeki varlığını güçlendirmesi ve politik arenadaki etkisini artırması bakımından önem taşıyor.

Yeniden Refah Partisi, seçim sonuçlarını memnuniyetle karşıladı ve halkın teveccühüne layık olmak adına çalışmalarını sürdüreceğini belirtti. YRP'nin kazandığı belediyelerde yapacağı hizmetlerle vatandaşların refahını artırma hedefinde kararlı oldukları ifade edildi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar