Meral Akşener’e istifa çağrısı!

Meral Akşener’e istifa çağrısı!
Seçim sonuçlarının açıklanması ile ortaya çıkan tablo sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener istifaya çağrıldı. Akşener'in bugün açıklama yapması bekleniyor.

İYİ Parti, 31 Mart seçimlerinde 79 ilde (Şırnak hariç), 769 ilçede ve 150 belde olmak üzere toplamda 998 yerde aday gösterdi. Ancak, yedi milletvekili adayını büyükşehirlerde yarıştıran parti, sadece Nevşehir'de seçimi kazandı. Milliyet'ten Coşkun Ergül'ün haberine göre İYİ Parti, geçen seçimde AK Parti'den istifa eden Rasim Arı ile bu zaferi elde etti. Nevşehir il belediyesinin yanı sıra, parti 20 ilçe ve üç belde belediyesinin sahibi oldu.

2019 seçimlerinde 18 ilçe ve altı belde olmak üzere toplamda 24 yerde belediye başkanlığını kazanan İYİ Parti, bu sefer sadece Trabzon Yomra ilçe belediyesini elinde tutabildi. Mevcut başkan Mustafa Bıyık, yeniden bu göreve seçildi.

Ancak, İYİ Parti'nin 2019'da kazandığı ancak dünkü seçimlerde kaybettiği ilçeler de oldu. Bunlar arasında AK Parti'ye geçen Isparta Uluborlu, Samsun İlkadım, Yozgat Yerköy, Edirne İpsala; CHP'ye geçen Antalya Demre, Aydın Nazilli, Balıkesir Susurluk, Çanakkale Gökçeada, İzmir Tire ve Karaman Ermenek ilçeleri bulunuyor. İYİ Parti'nin bu ilçeleri kaybetmesinin sebebi, mevcut başkanların başka partilerden aday olması olarak belirtildi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar