Yazıcıoğlu, vefatının 8. yılında Kahramanmaraş'ta anıldı

Yazıcıoğlu, vefatının 8. yılında Kahramanmaraş'ta anıldı
Kahramanmaraş'ta 8 yıl önce helikopterin düşmesi sonucu Yazıcıoğlu ile birlikte yaşamını yitiren 5 kişiden 4'ü Sivas'taki kabirleri başında anıldı.

Yazıcıoğlu, vefatının 8. yılında Kahramanmaraş'ta anıldı

Kahramanmaraş'ta 8 yıl önce helikopterin düşmesi sonucu, Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte yaşamını yitiren 5 kişiden 4'ü Sivas'taki mezarları başında anıldı.

Kahramanmaraş'ta 25 Mart 2009'da helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden 6 kişiden İsmail Güneş, Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı ve Murat Çetinkaya'nın Yukarı Tekke Mezarlığı'ndaki kabirleri başında anma programı düzenlendi.

Dua edilen anma programında, Murat Çetinkaya'nın 9 yaşındaki kızı Şevval babasının kabri başında gözyaşlarını tutamadı.

BBP İl Başkanı Uğur Bulut, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Muhsin Yazıcıoğlu ve yol arkadaşlarının 8 yıl önce suikast sonucu öldürüldüklerini savundu. BBP'liler ve Alperenlerin 8 yıldır öylesine zor ve meşakkatli günler geçirdiğini dile getiren Bulut, davanın hukuk içerisinde bir an önce sonuçlanmasını beklediklerini ifade etti.

Birlik ve beraberlik mesajı veren Bulut, şunları kaydetti:

"Bizim hayallerimizi çaldılar. Muhsin Başkanımızı bizden aldılar. Yarın da Taceddin Dergahı'nda olacağız. Alperenliğe yakışır, dünyanın en idealist, en soylu hareketine yakışır bir şekilde, hukukun aydınlatılmamasına rağmen Taceddin Dergahı'nda olacağız. Milletimizin birliğinin, beraberliğinin, bayrağımızın, ezanımızın her zaman yanında olacağız. Vatanımızın bekasının yanında olacağız. Bu faaliyetler nezdinde özellikle 1 hafta boyunca provokatörlere karşı uyanık olalım. Hareketimizi kötü göstermek isteyecek olan provokatörler varsa da bunları güvenlik güçlerimize bildirelim."

Anma programına kazada hayatını kaybedenlerin bazı yakınları ile partililer katıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar