Yargıtay'da başkalık krizi sürüyor: 17. turda da sonuç çıkmadı

Yargıtay'da başkalık krizi sürüyor: 17. turda da sonuç çıkmadı
Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması sebebiyle yapılan başkanlık seçimlerinin 17. turunda da salt çoğunluk sağlanamadı. Seçim 18. tura kaldı.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolmasıyla başlayan başkanlık seçimleri devam ediyor. Bugün yapılan 17. tur oylamada hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamadı.

Mehmet Akarca, 24 Mart 2020'de Yargıtay Başkanlığı'na seçilmişti ve 4 yıllık görev süresi dolduğu için yeni bir başkan belirlenmesi gerekiyor. Yargıtay üyeleri, yeni başkanı belirlemek üzere 25 Mart Pazartesi sandık başına gitti.

mr.webp
Mehmet Akarca

Seçimin ilk 16 turunda hiçbir aday, 348 Yargıtay üyesinin salt çoğunluğu olan en az 175 oy alamadığı için bugün 17. tur oylaması yapıldı. Ancak, bu turda da bir aday salt çoğunluğu sağlayamadı.

Oylama sonucunda Mehmet Akarca 105, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 104, 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk ise 108 oy aldı. Seçime katılım 328 olarak kaydedilirken, 1 boş oy kullanıldı ve 10 oy geçersiz sayıldı.

Salt çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle seçime 18. tur oylamayla devam edilecek. Seçimlerde üye tam sayısının salt çoğunluğunun hazır bulunması gerekiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar