Yapay zeka psikolojik hastalıkların teşhisinde kullanılmaya başlandı

Yapay zeka psikolojik hastalıkların teşhisinde kullanılmaya başlandı
Yapay zeka, Tayland'da "depresyon ve intihar düşünceleri" olan insanlara yardım etmek için kullanılmaya başlandı.

Bangkok Post'un aktardığına göre, Tayland Ulusal Sağlık Güvenliği Ofisi (NHSO), "depresyon ve intihar düşünceleri" olan insanlara yardımcı olmak için "AI DMIND" adlı yapay zeka teknolojisini devreye aldı. Bu yapay zeka teknolojisi, hastaların psikolojik durumunu değerlendirmede büyük kolaylık sağlıyor.

Tayland Sağlık Bakanlığı'nın Ruh Sağlığı Birimi ile Bangkok Chulalongkorn Üniversitesi Sağlık ve Mühendislik Fakülteleri tarafından geliştirilen bu teknoloji, hastaların "depresyon belirtileri ve intihar düşüncesine yatkınlığını" tespit etmek için bakanlığın arşivindeki ses kayıtlarını analiz ediyor.

i.webp

Deneme aşamasında, Tayland'ın deneyimli psikiyatristleri tarafından değerlendirilen "AI DMIND" teknolojisi, ilk belirlemelere göre teşhislerinin doğruluğu konusunda olumlu bir geribildirim aldı. NHSO tarafından uygulamaya konulan bu yapay zeka teknolojisinin, geniş bir hasta kitlesine erişimi kolaylaştırarak hastaların tedavi sürecini hızlandırdığı belirtiliyor.

Chulalongkorn Üniversitesi Sağlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nijasri Charnnarong, son yıllarda psikolojik rahatsızlıklardaki artışa dikkat çekerek, geçen yıl sadece Tayland'da 15 yaş üzerinde yaklaşık 1,5 milyon kişiye teşhis konulduğunu ve bunların sadece üçte birinin uygun bir tedavi sürecine başladığını ifade etti.

1694426887-ai-literacy7.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar