Apple ve Google'dan yeni yapay zeka ortaklığı

Apple ve Google'dan yeni yapay zeka ortaklığı
Apple ve Google'ın yapay zeka konusunda işbirliği yapma olasılığı gündeme geldi. Apple'ın, Google'ın Gemini adını verdiği yapay zeka motorunu iPhone'a entegre etmek için görüşmeler yaptığı ve lisanslama konularında görüşmelerin devam ettiği belirtiliyor.

Apple ve Google gibi teknoloji devleri, iPhone için bir dizi ortaklık görüşmesi üzerinde çalışıyorlar. Bilgi sahibi kişilerin aktardığına göre, Apple'ın Google'ın Gemini adını verdiği yapay zeka motorunu iPhone'a entegre etme konusunda görüşmeler yaptığı belirtiliyor.

Apple'ın yakın zamanda OpenAI ile de görüşmeler yaptığı ve bu şirketin modelini kullanmayı düşündüğü belirtiliyor. Aynı haberde, Apple ve Google'ın, iPhone'un yazılımına bu yıl gelecek bazı yeni özellikleri güçlendirmek için Google'ın verimli yapay zeka modelleri seti olan Gemini'yi lisanslamak üzere aktif görüşmelerde olduğu ifade ediliyor.

Habere göre, iki tarafın yapay zeka anlaşmasının şartlarına veya markasına karar vermediği veya nasıl uygulanacağını netleştirmediği ifade ediliyor.

Rapor, Apple'ın yıllık Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı'nı Haziran ayında düzenlemeyi planladığını ve herhangi bir anlaşmanın duyurulmasının bu tarihten önce muhtemel olmadığını belirtiyor.

yapay-zeka.jpg

yapay-zeka-yasasi-gerekli-mi-g4cu.webp

r-x2pggbbkuirxsr7g022q.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar