Yağmur bu ilçeye can suyu oldu! Barajlar yüzde 100 doldu

Yağmur bu ilçeye can suyu oldu! Barajlar yüzde 100 doldu
Kütahya'nın Gediz ilçesinde bulunan gölet ve barajlardaki su doluluk oranının yüzde yüz seviyesine ulaştığı belirtildi.

Gediz ilçesindeki Gediz Göleti, Üzümlü Göleti, Gümele Göleti ve Yağmurlar Göleti'nde, son yağışların etkisiyle su birikimi sağlandı. Devlet Su İşleri 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Gediz Muhipler Göleti'nde doluluk oranının yüzde yüz, Gürkuyu-Üzümlü Göleti'nde yüzde 85, Gümele ve Yağmurlar Göleti'nde ise yüzde yüz olduğu tespit edildi.

909.jpg

Geçmiş yıllara kıyasla daha iyi doluluk oranları elde edildiği belirtilirken Devlet Su İşleri tarafından göletlerdeki rutin bakım ve onarım çalışmalarının her yıl ve sulama sezonu içinde yapıldığı vurgulandı. Bu kapsamda baraj ve göletlerdeki yapıların muayeneleri ve bakımları titizlikle gerçekleştiriliyor.

Kurak dönemlerde su sıkıntısı yaşandığına dikkat çekilirken, çiftçilerin bu konuda uyarıldığı ifade edildi. Uyarılar arasında, çiftçilere "Kurak dönemlerde sulama sıkıntısı yaşanabileceği, bu nedenle ürün planlamalarını dikkatli yapmaları ve su ihtiyacı fazla olan bitkileri ekmemeleri veya ekimlerini ertelemeleri gerektiği" tavsiyesinde bulunuldu. Konuyla ilgili duyuruların ise ilgili kurumlara yapıldığı belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar