Volkan Demirel'in Okan Buruk'a verdiği futbol dersini Tansu Sarı açıkladı

Volkan Demirel'in Okan Buruk'a verdiği futbol dersini Tansu Sarı açıkladı
Trendyol Süper Lig'in 12. haftasında Hatayspor'a konuk olan Galatasaray, sahadan 2-1 mağlubiyetle ayrılarak bu sezonki ilk yenilgisini aldı. Günboyu spor yazarı Tansu Sarı, sürpriz sonucun nedenlerini açıkladı.

VOLKAN'IN ATEŞİ ASLAN'I YAKTI

Bayern Münih karşısında "sıfır" çeken Galatasaray; Volkan Demirel'in Hatayspor'una karşı Mersin deplasmanındaydı..

Şampiyon Galatasaray Hatayspor'a karşı deplasmanda karşı ligde ve kupada sahasında hep kazanmıştı, ancak deprem felaketi yüzünden maçın Mersin'de oynanması acaba geleneği bozacak mıydı?

Teknik Direktör Okan Buruk sol bek mevkiinde Jose Angelino'nun yerine Kazımcan Karataş'a görev verirken; uzun süredir unuttuğu Sergio Oliveira'ya da Lucas Torreira'nın yanında konuşlandırdı..

Kanatlarda sağ tarafta Hakim Ziyech, sol tarafta Wilfried Zaha yer alırken; Kerem Aktürkoğlu yine 10 numara pozisyonunda, Mauro Icardi de santrfor bölgesindeydi..

Son 3 haftada 10 gol yiyen ve puan alamayan Hatayspor Şampiyonlar Ligi'nde yara alan Galarasaray'a bir darbe de kendisi vurarak rakibinin yenilmezlik unvanına son vermek amacındaydı..

Geçtiğimiz hafta Samsunspor deplasmanında ilk yarıyı 1-0 önde kapatmışken 57'de ön libero pozisyonundaki Rayane Aabid ve Görkem Sağlam'ı oyundan çıkardıktan sonra maçı 2-1 kaybeden Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel ise bu bölgede Fisayo Dele-Bashiru ile Ömer Faruk Beyaz'a şans verdi...

Hatayspor kalesini geçtiğimiz hafta Arnavut asıllı Kosovalı Visar Bekaj'a devreden Erce Kardeşler de; emaneti yeniden devraldı...

Maçın hemen başında Hatayspor'da Cengiz Demir'in kafa vuruşu kaleci Fernando Muslera'da kalırken, Galatasaray adına da Kerem Aktürkoğlu rakip kalenin üzerindeki kuşları avlıyordu adeta...

Dakikalar 14'ü gösterdiğinde Hatayspor kalecisi Erce Kardeşler'in uzun degajında ofsayt tartışmaları arasında Galatasaray'ın Kolombiyalı stoperi Davinson Sanchez kafayla adeta rakibi Didier Lamkel Ze'ye "Al da at" dercesine bir asist yaptı.... Kamerunlu yıldız Didier Lamkel Ze'nin sol taraftan ortasına arka direk dibinde rakibi Kazımcan Karataş'tan önce dokunan İtalyan asıllı Honduraslı yıldız Rigoberto Rivas Hatayspor'u Galatasaray karşısında 1-0 öne geçiren golü attı..

Golden sonra Hatayspor'da Rigoberto Rivas'ın vuruşu az farkla auta giderken dönen top Galatasaray'a beraberliği getirdi..

Hakim Ziyech'in sağ taraftan kullandığı serbest vuruşta kaleci Erce Kardeşler takım arkadaşı Guy-Marcelin Kilama da orada bulunmasına rağmen kalesinden gereksiz yere çıkıp topu elinden kaçırınca Wilfried Zaha ayak koydu ve Galatasaray Mersin'de Hatayspor deplasmanında 1-1'lik eşitliği yakaladı..

Beraberlik golü sonrası Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu'nun bir vuruşu kaleci Erce Kardeşler'den; bir vuruşu da direkten dönerken, Mauro Icardi'nin bomboş pozisyonda topu içeri itememesi de Galatasaray taraftarını hop oturtup hop kaldırdı..

Ev sahibi Hatayspor'daysa Fenerbahçe'ye de gol atan Faouzi Ghoulam'ın serbest vuruşu kaleci Fernando Muslera'da kalınca takımlar soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gitti..

İkinci yarının hemen başında Galatasaray Davinson Sanchez ve Abdülkerim Bardakçı'nın kafa vuruşlarıyla rakip kaleyi yoklarken; Hatayspor file bekçisi Erce Kardeşler gole izin vermedi..


Golü Galatasaray atacak diye beklerken Hatayspor'un ani kontratağında Ömer Faruk Beyaz topu kaptıktan sonra Renat Dadashov'a gönderdi... Alman asılı Azeri yıldız Renat Dadashov'un derinlemesine pasında Fisayo Dele-Bashiru Galatasaray savunmasını peşine taktıktan sonra bomboş durumdaki Didier- Lamkel Ze'ye bıraktı.. Galatasaraylı Davinson Sanchez'e adeta çimleri yolduran Kamerunlu golcü Didier-Lamkel Ze'nin vuruşu Galatasaray filelerine gidince Hatayspor bir anda 2-1'lik üstünlüğü yakaladı...

Galatasaray'da Sergio Oliveira'nın vuruşu kaleci Erce Kardeşler'de kalırken, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Kerem Aktürkoğlu ve Kazımcan Karataş'ın yerlerine Barış Alper Yılmaz ile Barış Alper Yılmaz'ı içeri attı..

Bu değişiklikler sonrası Galatasaray'da Abdülkerim Bardakçı sol bek pozisyonuna geçerken; Barış Alper Yılmaz sağ tarafta, Hakim Ziyech de 10 numara pozisyonunda görevlendirildi..

Ev sahibi Hatayspor'daysa sol bek Faouzi Ghoulam'ın yerine Burak Bekaroğlu oyuna girdi..

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk bu kez de Sergio Oliveira ve Hakim Ziyech'in yerlerine Dries Mertens ile Cedric Bakambu'yu oyuna alırken sarı-kırmzıılılar çift santrfora döndü..

Hatayspor'un patronu Volkan Demirel ise atılan 2 golde pay sahibi olan Didier-Lamkel Ze ve Ömer Faruk Beyaz'ı kenara alıp Armin Hodzic ile Carlos Strandberg'i içeri attı..

83'de Wilfried Zaha'nın yerine Tete Martins'i oyuna alan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk kenara aldığı Fildişili yıldız Wilfried Zaha'dan tepki alırken gollerde payı olan Hataysporlu Didier-Lamkel Ze de hocası Volkan Demirel'e sitem etti..

Galibiyeti korumak isteyen Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel; golcüsü Renat Dadashov'un yerine orta sahaya Giorgi Aburjania'yı sahaya sürerken savunmasını düşünerek ani kontrataklarla gol arayacaktı..

Oyunun son anlarında Galatasaraylı Mauro Icardi'nin cılız kafa vuruşu kaleci Erce Kardeşler'de kalırken, son anlarda Kaan Ayhan'ın kafası az farkla auta gidince Hatayspor lider Galatasaray'ı 2-1 yenerek 3 haftalık mağlubiyet serisine son verdi..

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk bence kanatlarda Wilfried Zaha ve Tete Martins'le, 10 numara pozisyonunda Hakim Ziyech ile oynamalı..

Galatasaray'ın 10 maçlık galibiyet serisi Mersin deplasmanında Hatayspor karşısında sona ererken; herkes bugün oynamayan Victor Nelsson'a Bayern Münih maçındaki hatası yüzünden tepki gösterse de ben Danimarkalı stoperi 100 bin kez Davinson Sanchez'e tercih ederim...

Zira Kolombiyalı stoper Davinson Sanchez gerçekten Victor Nelsson'dan kat be kat kötü..

Altay'ın küme düşen kadrosunda yer alan Kazımcan Karataş da Galatasaray'ın sol beki değil.. Yenilen 2 golde de "refakatçi" olarak oynayacaksa asla forma yüzü görmemeli..

Kerem Aktürkoğlu oynayacaksa sol kanatta oynamalı; oynamayacaksa da sonradan oyuna girmeli..

Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel; rakibi Okan Buruk'un zaaflarına çok iyi çalışmış ve istediğini aldı..

Hatayspor'u kutluyor; Galatasaray'a lig ve kupa sınavlarında başarılar diliyorum...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar