Veli Ağbaba kimdir? Veli Ağbaba kaç yaşında, nereli, hangi partili?

Veli Ağbaba kimdir? Veli Ağbaba kaç yaşında, nereli, hangi partili?
Malatya milletvekili Veli Ağbaba son zamanlarda vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Birçok vatandaş internette Veli Ağbaba'nın hayatı hakkında araştırma yapıyor. Peki Veli Ağbaba kimdir? Veli Ağbaba kaç yaşında, nereli, hangi partili?

Veli Ağbaba kimdir?

CHP Malatya milletvekili adayı olan ve 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen seçimlerde milletvekili seçilen Veli Ağbaba'nın siyasi kariyeri ve hayatı merak konusu oldu. Uzun yıllardır CHP'de siyaset yapan Ağbaba, daha önce 24., 25. ve 26. dönemlerde Malatya Milletvekili olarak görev yapmıştır. Peki Veli Ağbaba kimdir? Veli Ağbaba kaç yaşında, nereli, hangi partili?

VELİ AĞBABA KİMDİR?

Veli Ağbaba, 1968 yılında Malatya'nın Yazıhan ilçesine bağlı Karaca köyünde doğmuştur. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olan Ağbaba, siyasi yaşamında çeşitli görevler üstlenmiştir. CHP'de Belediye Meclis Üyeliği, Belediye Meclis Grup Başkanlığı, Parti Yüksek Disiplin Kurulu Üyeliği ve İl Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunmuştur.

Ağbaba, aynı zamanda Malatyaspor Kongre Üyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Halkevleri Yönetim Kurulu Üyesi, ayrıca İnsan Hakları Derneği Üyesi olarak da aktif bir şekilde görev almıştır. CHP'de Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Ağbaba, aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu Sözcüsüdür. Ağbaba, daha önce 24., 25. ve 26. Dönemlerde Malatya Milletvekili seçilmiş ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyeliği yapmıştır.

Veli Ağbaba evli ve 2 çocuk babasıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar