Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Prof. Dr. Atıf Ural

Prof. Dr. Atıf Ural

yazar

Vatandaşlarımızın yapması gerekenler...

Günümüz Türkiye'sinde Türk vatandaşlarının yapması gereken bir dizi kriter var. İşte size bunlardan bazılarını aktarmak istiyorum..

* Önce kendisini yaşı ne olursa olsun, kültürel olarak geliştirmesi gerekir. Kitap okumak, öncelikle tarihimizi çok iyi bilmek, ülke gerçeklerini öğrenmek bakımından çok çok önemlidir.

* Atatürk'ün ölümünden sonraki süreci, özellikle 1945'ten sonraki zaman dilimini 1980 ve 2002 sonralarını çok iyi inceleyip değerlendirmek gerekir: Atatürkçülüğün, Kemalizm'in ilkelerinin, devrimlerinin emperyalizmin dış ve iç uşaklarınca nasıl ortadan kaldırılmaya çalışıldığını çok iyi anlamalıyız. Bunları, etrafımızda bulunanlara olabildiğince anlatabilmeli ve tehlikenin büyüklüğüne dikkat çekmeliyiz.

* Turgut Özakman'ın "Çılgın Türkler", "Diriliş-Çanakkale" kitaplarının, Metin Aydoğan'ın "Türkiye Nereye Gidiyor?", Erol Mütercimler'in "Fikrimizin Rehberi", Metin Aydoğan'ın "Atatürk-Türk Devrimi", Prof. Dr. Erol Manisalı'nın "Türkiye'nin Askersiz İşgali" vb.. gibi ulusal bilinci, Atatürk'e sevgi ve saygıyı, Türk olmanın gururunu yaşatan kitapları muhakkak okumalıyız ve olabildiğince fazla kişiye "okutturmalıyız". Bütçemizi zorlayarak bu kitapları gençlere hediye etmeliyiz.

* Bu ülke, bu vatan, bu bayrak için çarpışmış kahramanlarımızdan hayatta kalıp "gazi olmuşlara", şehit olanların ailelerine sahip çıkmalıyız. Onları, ziyaret etmeli, elimizden gelen manevi ve maddi katkıları sağlamalıyız. Bu anlamda TSK Mehmetçik Vakfı'na çok katkı vermeliyiz.

* Her ortamda Atatürk'e sahip çıkmalıyız. "Onu unutturmak" isteyen düşmanlarımıza karşı, Atatürk rozetlerimizi yakalarımızdan eksik etmemeliyiz, bulunduğumuz, çalıştığımız ortamlarda Atatürk posterlerini, tablolarını, heykellerini muhakkak bulundurmalıyız. Çünkü düşmanlarımız onun resmini bile görünce "korkuyorlar" bunun için "her yerde neden onun resmi var, onları kaldırmak gerek" gibi alçakça ifadeler kullanıyorlar. Yetişen genç nesillere "Atatürk'e sahip çıkmak" bilincini yerleştirmeliyiz.

* Türk tarihini çok iyi bilmemiz gerektiğini, yaklaşık 5000 yıllık (bir diğer görüşe göre on bin yıllık) köklü devletler kurduğumuzun bilinci ve bilgisi içinde olmamızı hiç bir zaman unutmamalıyız. Türklerin doğuş destanı olan Ergenekon Destanı'nın, bugün yeniden yazılacağından "korkanların" karşısında bir ve beraber olmalıyız. Emperyalistlerin Türkiye'ye egemen olmayı, bölüp parçalamayı amaçlayan oyunlarına karşı koymalıyız.

* Türk milletinin çok büyük çoğunluğunun sahip olduğu "İslam dininin" kitabı olan "Kur'an'ı" kendi dilimiz olan Türkçede okumalı ve çevremizdekilerin de öz Türkçemizde yazılan kitapları okumalarını sağlamalıyız.

* Bir ülkeyi parçalamada en etkin araçlardan biri de o ulusun dilini bozmak ve yabancılaştırmaktır. Bu konuda üzülerek söylemek gerekirse, çok büyük bir yabancı dil istilası yaşamaktayız. Birçok kent, birçok sokakta işyerlerinin adları "yabancı dilde"dir, birçok gazete, dergi, TV de öztürkçe olması gereken adlar bile yabancı adlarla verilmektedir. Hadi bay, bay! vb. eğitim kurumlarımızda İngilizce adeta Türkçeyi 2'nci plana itmiştir. Türk vatandaşları bu konunun öneminin bilincinde olmalıdır.

* ABD, AB ülkeleri veya diğer yabancı ülkelerin sorumlu yöneticilerinin, sorumlu kurumlarının, Türk ulusunun onuruyla oynama küstahlığına kalkışanlara, iç ve dış işlerimize karışmaya cesaret edebilenlere karşı, Türk olmanın mutluluğu ve gururuyla en kısa sürede yanıt vermeliyiz.

* Genel ve yerel seçimlerde, en zor koşullar içinde olsak bile, rahatımızı ve keyfimizi düşünerek "oyumuzu atmamak yerine, ne olursa olsun gidip" oyumuzu vatanını sevenlere atmalıyız.

* Bu ülkenin en büyük güvence kaynağı, varlığının koruyucusu Milletimizin Ordusuna sahip çıkmalıyız. TSK'yı onore etmeliyiz.

Bu ve benzeri önlemleri, medeni cesaret sahibi yurtsever vatandaşlar olarak almalıyız. Yoksa bu güzel vatan ayaklarımızın altından kaymaktadır...

Her olumsuzluğa rağmen "Ne mutlu Türk'üm" demeli, Atatürk'ün "Büyük Nutku"nu hep okumalı ve okutmalıyız.

Koşullar ne kadar zor, olanaklar ne kadar kısıtlı, baskılar nedenli sürekli ve yıpratıcı olsa da, Türkiye'mizi hiç bir şekilde böldürtmeyeceğiz! Bu bizlerin namus ve vatan borcudur.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları