Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Durmuş Ali Özyiğit

Durmuş Ali Özyiğit

ANALİZ

Vatandaş geçim, birisi seçim derdinde!

Değerli okuyucularım İYİ Parti 24 Haziran 2018 seçimlerine, CHP'den 20 milletvekilinin geçmesiyle katılmıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçim kanununda değişiklik istemesi olası erken seçim tartışmalarının fitilini ateşledi. Bahçeli'nin bu çıkışının İYİ Parti'nin 24 Haziran seçimlerine katılması kendilerine göre yol kazasını tekrar DEVA ve Gelecek Partilerinde de yaşanmaması için yaptığını söyleyebiliriz. Bugünkü yazım korona döneminde erken seçim tartışmaları üzerine olacak.

***

Değerli okuyucularım geçtiğimiz günlerde bir sendika koronavirüs döneminde 16 milyona dayanan işsizlik rakamlarını açıkladı. Yanlış duymadınız 16 milyon işsiz. Pardon o zaman ülkemizde çalışan sayısı ne kadar? Yoksa 100 bine kadar düştü mü çalışan vatandaş sayısı?

Bunu neden mi yazdım? Vatandaş koronavirüs döneminde işsiz ve açken, Bahçeli'nin derdi olası erken seçimlere DEVA ve Gelecek Partisi'nin katılmasını engellemeye çalışmak. Çünkü Bahçeli'ye ve ortağı AKP'ye yaşatılan İYİ Parti 24 Haziran seçimleri ve 20 milletvekili şokunu da iyi biliyoruz. Bahçeli ve ortağı AKP iktidarı; İYİ Parti'deki yol kazasından çok korkuyorlar.

Lakin vatandaş geçim derdinde Bahçeli seçim derdinde diyebiliriz.

***

Erken seçim tartışmaları sadece DEVA ve Gelecek Partileri penceresinden devam etmiyor.

AKP iktidarı, Saray ve küçük ortak MHP cephesinde ise, "koronavirüste başarılı olduk, oy kayıplarımızı durdurduk, şimdi bir seçimle tekrar iktidar oluruz" şeklindeki düşüncesi hâkim olabilir.

Ama herkes; eğer erken seçim olursa, durumum tam tersi olduğu görecektir.

***

Hatırlarsanız önceki yazılarımda bundan söz etmiştim. Arzu edenler, "yeni partiler en çok MHP'yi vuracak" şeklindeki yazılarımı okuyabilirler.

Bu yazılarımı önerme gerekçem: O zaman kurulması planlanan yeni parti şimdi ise, DEVA ve Gelecek Partilerinin en fazla AKP'yi değil MHP'yi vuracağını belirtmiştim. Bunun nedenini de AKP'deki yorgun seçmenin, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyumuz Erdoğan'a, parti seçimlerine de MHP'ye" şeklindeki söylemleridir. İşte bu yorgun AKP'li seçmenin yeni partiler yani DEVA ve Gelecek Partilerine oy vermesi Bahçeli'yi ciddi anlamda panikletecek diye de yazmıştım.

Evet yorgun AKP'li seçmenin MHP'yi terk edip DEVA ve Gelecek Partisini tercih etmesiyle birlikte Bahçeli'yi panikleterek hemen MHP Genel Başkanı'nın seçim kanununu gündeme getirmesine neden oldu.

Öyle değilse ve erken seçim de yoksa neden Bahçeli seçim kanunu konuşuyor? Hayırdır?

***

Neredeyse son 20 yıla yaklaştı erken seçim tellalının seçim kanunu çıkışının nedeni elbette ufukta erken seçim ihtimalidir.

***

Korona salgını döneminde 16 milyona dayanan işsizlerin olduğu ülkemizde Bahçeli, AKP iktidarı ve Saray'ın seçim derdine karşılık, geçim derdindeki vatandaş elbette sandıkta gerekli dersi verecektir.

Olmaz olamaz diyen muhalif sesleri duyar gibi oldum.

Hayır!.. Hayır!..

Olur!.. Olur!..

Oldu bile!..

İşte 31 Mart, işte 24 Haziran ve hatta 7 Haziran seçimleri ortada.

Yıkılmazlar diye bir algı yanlış. Bu AKP iktidarı ve küçük ortağı MHP'nin algı yönetimidir.

Yeter ki; PKK+FETÖ+HDP hariç, meşru muhalif birleşik cephesi ile yeni veya Millet İttifakı'nın bünyesinde kaşının üstünde gözün var, denmeden güç birliği yapılsın.

İşte o zaman ilk seçimlerde yıkılırlar!..

***

İşte o zaman 16 milyona dayanan korona dönemindeki işsizler için umut kapısı açılmış olacaktır.

Biz muhalifler, yıkılmazlar algısını 31 Mart ve 23 Haziran'da Ankara'da İstanbul'da yıktık.

Hadi ilk erken veya zamanındaki seçimlerde sandıkta güç birliği ile bunları yolcu edelim.

Yolcu edelim ki; işsizler ordusu değil, herkesin aşı ve işinin olduğu bir ülkeye geri dönelim!..

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları