Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'de 381 yerleşim birimine ulaşım yok!

Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'de 381 yerleşim birimine ulaşım yok!
Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'de etkili olan kar yağışı nedeniyle 381 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.

Van'da dün etkili olan kar yağışının ardından kapanan yolların açılması için Büyükşehir Belediyesi ekipleri yoğun bir çaba sarf ediyor. Dün başlatılan çalışmalar sonucunda kent genelinde kapalı olan 429 mahalle ve mezra yolundan 228'i açıldı. Karla mücadele ekipleri, halen kapalı olan 201 mahalle ve mezra yolunu açma çalışmalarına devam ediyor.

MUŞ

Muş'ta ise etkili olan kar yağışı, ulaşımda aksamalara neden oldu. Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, olumsuz hava koşulları sebebiyle 38 köye ulaşımın sağlanamadığını belirtti. Yentür, vatandaşların mağdur olmaması için ekiplerin yolları en kısa sürede açmaya çalıştıklarını ve acil durumlar için hazır bekletildiklerini ifade etti.

BİTLİS

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, Bitlis'te kar ve tipi nedeniyle 53 yerleşim biriminin yolunun kapandığını açıkladı. Yüksek kesimlerde kar yağışının fazla olduğunu belirten Kurtkan, vatandaşların mağdur olmaması adına kapalı yolların açılması için çalışmaların sürdüğünü aktardı.

HAKKARİ

Hakkari'de ise İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamaya göre, karın ardından 24 köy ve 65 mezranın yolu kapanmış durumda. Karla mücadele ekipleri, 89 köy ve mezra yolunun açılması için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar