Valilik ‘şehit ailesi çadırda yaşamıyor demişti’ : Bakan Özhaseki yalanladı!

Valilik ‘şehit ailesi çadırda yaşamıyor demişti’ : Bakan Özhaseki yalanladı!
Kahramanmaraş Valiliği şehit Müslüm Özdemir’in ailesinin çadırda yaşamadığını söylemişti. Bakan Mehmet Özhaseki ‘ailenin konteynırı depo olarak kullanarak, çadırda kaldığını’ açıladı.

Türkiye Irak’ta Pençe Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan 9 askerin yasını tuttuğu esnada, şehitlerden Müslüm Özdemir’in Kahramanmaraş’taki ailesinin çadırda yaşıyor olması gündem olmuştu.

Kahramanmaraş Valiliği, DHA'nın Pençe Kilit Harekâtı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 9 askerden Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir’in ailesinin konteyneri ısıtamadıkları için çadırda kaldıklarını söylediği haberine karşı olarak bir açıklama yapmıştı.

ÇADIR KONUSU YALANLANMIŞTI

“Şehidimizin ailesinin çadırda yaşadığı iddiasıyla yapılan paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır” denilen valilik açıklamasında, “Kahramanmaraş’ta çadırlar tamamen kaldırılmış, depremzede vatandaşlarımız Konteyner Kentlere yerleştirilmiş ya da şahsi konteynerler kendilerine teslim edilmiştir. Bu doğrultuda ailemize de depremin ilk zamanında verilen çadırın yanı sıra ailenin kendi arsasında ikamet etmek istemesi üzerine Konteyner verilmiştir” açıklamasını yaptı.

DHA’nın söz konusu haberinde de ailenin yaşadıkları konteyneri ısıtamadıkları için çadırda kaldıkları söylenmiş, ayrıca aileye acı haberin sonrasında 10 adet ısıtıcı bırakıldığı belirtilmişti.image-2024-01-13t193042-540-615x800.jpg

BAKAN ÖZHASEKİ, VALİLİĞİ YALANLADI

Ancak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla valiliği yalanladı. Özhaseki ‘şehidin ailesinin konteynırı depo olarak kullanarak, çadırda kaldığını’ söyledi. Özhaseki paylaşımında şu sözleri kullandı:

“Kahramanmaraşlı şehidimiz Müslüm Özdemir’in değerli ailesi, bin yılın afetinden sonra kendilerine tahsis edilen konteyneri kendi istekleriyle depo olarak kullanma kararı vererek çadırda ikamet etmeye başlamış.

Şehidimizin ailesinin tercihleri doğrultusunda isterse rezerv alanda konutumuz hazır, oradan vereceğiz; isterlerse Bakanlığımızın projesi kapsamında yaşadıkları mahallede yapımı başlayan konutlarımızı 1 ay gibi bir sürede bitirip oradan vereceğiz. Şehitlerimizin emanetlerine, geride kalanlarına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Rabbim tüm şehitlerimizi, cennetinde Peygamber Efendimize komşu eylesin. Kahraman askerlerimize... Allah’tan rahmet, yaralı Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyorum.”183259016-gdu3buewsaahc19.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar