Uzmanlardan selülitle mücadelede arılı doğal çözüm tavsiyesi

Uzmanlardan selülitle mücadelede arılı doğal çözüm tavsiyesi
Selülit ve çatlaklar gibi cilt sorunlarıyla mücadelede doğal çözümlerin önemine vurgu yapılıyor. Dermatoloji uzmanları, arı zehri içeren formüllerin bu sorunların hafifletilmesinde etkili olduğunu belirtiyor.

Selülitin özellikle bacaklar, kalça, karın ve üst kol gibi bölgelerde görülen ve portakal kabuğu görünümüyle karakterize edilen bir cilt problemi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Zekai Kutlubay, sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz ve cilt bakımının önemine dikkat çekiyor. Ayrıca, arı zehri gibi doğal bileşenlerin içerildiği cilt bakım ürünlerinin de selülit görünümünün azaltılmasında etkili olduğunu belirtiyor.

Türkiye'nin arı zehri üreticisi BEE'O Genel Müdürü Arı Ürünleri Uzmanı Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı ise arı zehrinin selülitin neden olduğu dolaşım bozuklukları, portakal kabuğu görünümü ve inflamasyonla mücadelede etkili olduğunu vurguluyor. Samancı, arı zehrinden elde edilen hyaluronidazlar sayesinde, uygulandığı bölgede derinlere nüfuz ederek etkili bir sonuç sağladığını belirtiyor. Özellikle arı zehrinin ana bileşeni olan mellitinin, inflamasyonu düzenleyici ve dolaşım sistemini uyarıcı etkilerinin olduğunu açıklıyor. Bu sayede kan akışının artmasıyla birlikte, ciltteki selülit görünümünün azaldığını ve daha pürüzsüz bir görünüm elde edildiğini ifade ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar