Uzmanlardan sağlıklı yaşam için düzenli kontrol çağrısı

Uzmanlardan sağlıklı yaşam için düzenli kontrol çağrısı
Erzurum Sağlık İl Müdürlüğü hekimlerinden Dr. Orhan Turfan, toplum sağlığını korumak ve hastalıkların erken teşhisi için yapılan sağlık taramalarının önemine dikkat çekti.

Dr. Turfan, yaptığı açıklamada, sağlık taramalarının, toplumda sıkça görülen hastalıkların belirtilerini ortaya çıkmadan önce tespit etmek için yapılan basit işlemler olduğunu vurguladı.

Dr. Turfan, sağlık taramalarının amacının hipertansiyon, obezite, diyabet, kanser gibi hastalıkların erken teşhisini sağlayarak olası komplikasyonların önüne geçmek olduğunu belirtti. Bu taramaların sadece hastalık belirtilerini değil, aynı zamanda ileri düzey tanı testlerine yönlendirilmesi gereken kişileri belirlemekte de önemli olduğunu ekledi. Ayrıca, Dr. Turfan, bu taramaların ücretsiz olarak aile sağlığı merkezlerinde yapıldığını da hatırlattı.

Sağlık taramalarının önemine vurgu yaparak devam eden Dr. Turfan, özellikle hipertansiyon ve diyabetin erken teşhisinin önemli olduğunu dile getirdi. Tanı konulmamış hipertansiyonun kalp krizi, inme, böbrek yetmezliği gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirten Dr. Turfan, hastalığın yaşam tarzı değişiklikleriyle kontrol altına alınabileceğini de ifade etti. Benzer şekilde, diyabetin erken teşhisiyle olası komplikasyonların önlenebileceğini vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar