Uzmanlar uyardı sakın böyle uyumayın: 44 yaşındaki adam sabah uyandığında kör oldu

Uzmanlar uyardı sakın böyle uyumayın: 44 yaşındaki adam sabah uyandığında kör oldu
Tayvan'da 44 yaşındaki bir adam alkol aldığı gecenin sonunda uyku ilacı alıp yüz üstü uyuduğu için kör oldu.

Tayvan'da meydana gelen bir olayda, 44 yaşındaki bir hasta, alkol aldıktan sonra yüzüstü uyuması ve sol gözüne basınç uygulaması sonucu görme yeteneğini kaybetti. Alkol aldıktan sonra uyku ilacı içen hasta, üç gün boyunca görme kaybı ve sol gözünde ağrı yaşadı.

Doktorlar, hastanın sol gözbebeğinin hareket etmediğini ve ışığa tepki vermediğini belirtti. Dailymail'de yer alan habere göre, vaka raporunda adamın göz kaslarının felç olduğu ve gözüne uyguladığı basınç sonucu kan damarlarının yırtıldığı ve kanamaya neden olduğu ifade edildi.

ic-foto.jpg

Uzmanlar, detaylı muayene sonrasında göz üzerindeki baskının, gözün şeffaf yüzeyinin hemen altında bulunan kan damarlarının yırtılmasına ve kanamanın oluşmasına neden olduğunu açıkladı. Hastaya iskemik optik nöropati (İON) ve koroidopati tanısı konuldu. İskemik optik nöropati, gözlerden beyne sinyalleri taşıyan ve görme kaybına neden olan bir durumdur.

Koroidopati ise gözün arka kısmında sıvı birikmesine neden olan bir hastalıktır. Bazı vakalarda iyileşme süreci uzun sürebilirken, hastanın görme kaybının devam ettiği belirtildi. Bu durum, göz sağlığının alkol tüketimi ve basınç uygulaması gibi faktörlerden olumsuz etkilenebileceğini göstermektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar