Meğer bu kadar basitmiş, 20 dakika bekletmek yeterli: Ayak kokusu ve mantara son!

Meğer bu kadar basitmiş, 20 dakika bekletmek yeterli: Ayak kokusu ve mantara son!
Ayaklarda olan mantar ve koku problemleri insanların hayat kalitesini ciddi oranda düşürüyor. Ancak bu sorunları 20 dakikada basit bir şekilde çözmek mümkün. İşte ayak kokusu ve mantarı 20 dakikada çözmenin yolu!

Kötü ayak kokusu ve ayak mantarı, birçok insanın yaşadığı rahatsız edici sorunlardan biridir. Ancak, Kaliforniya'da acil tıp doktoru olan Dr. Joe Whittington, sosyal medyada paylaştığı bilgilerle bu sorunlara doğal çözümler sunuyor. Dr. Whittington'un önerdiği yöntemlerden biri de siyah çayın ayak kokusu ve mantarını gidermede etkili olduğu.

ayak-kokusu-3.jpg

SİYAH ÇAYIN AYAK KOKUSU VE MANTARI İÇİN FAYDALARI:

Dr. Whittington'a göre, siyah çayın içerisinde bulunan tanenler, bakterileri öldürerek ve gözenekleri kapatıp ayak kokusunu azaltarak etkili bir şekilde çalışır. Siyah çaydaki tannik asit, bitkilerin doğal bir savunma mekanizması olan polifenollerden gelir. Bu madde, ayak kokusu ve mantarı gibi sorunları hafifletmede etkili olabilir. Ayakları siyah çayın içerisinde 20 dakika bekletmek, bu faydalı etkileri elde etmek için yeterlidir.

dry-black-tea-581a73a03df78cc2e85d2f7d.jpg

SİYAH ÇAYIN İÇERİĞİ VE ETKİSİ:

Siyah çayın içerisinde bulunan tannik asit, ter bezlerini tıkayarak kokuya neden olan sorunları ortadan kaldırabilir. Bu bileşikler, siyah çayın diğer çay türlerinden farklı olarak sadece siyah çayda bulunur. Ancak, bu konuda yapılmış herhangi bir bilimsel çalışma bulunmamaktadır.

ayak-kokusu.jpg

BAŞKA YÖNTEMLERDE BULUNUYOR

Dr. Whittington'a göre, ayak mantarı sorununu çözmek için başka yöntemler de mevcuttur. Özellikle ayak parmakları arasında oluşan mantar enfeksiyonları için naneli gargaralar kullanılabilir. Bu gargaraların içerisinde bulunan timol, antifungal ve antibakteriyel özelliklere sahiptir ve mantarı öldürmede etkili olabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar