Doğal gaz faturanız bu sebepten fazla geliyor olabilir: Herkesin yaptığı büyük yanlış

Doğal gaz faturanız bu sebepten fazla geliyor olabilir: Herkesin yaptığı büyük yanlış
ABD'li uzmanlara göre doğalgaz faturasının en hesaplı getirmenin ve aynı zamanda evi sıcak tutmanın yöntemi açıklandı. Uzmanlar insanların faturaları ucuz getirmek için yaptıkları taktiklerin yüzde 80'inin işe yaramadığını belirtti.

ABD'nin Virginia eyaletinde bulunan sıhhi tesisat şirketi MyPlumber'ın uzmanlarına göre, yüksek enflasyon ve artan faturalar, hayatı daha da zorlaştırırken, sözde ısıtma hileleriyle tasarruf etmek, beklenenden daha fazla maliyet getirebilir. Uzmanlara göre faturadan tasarruf etmek için yapılan ısınma yöntemlerinin yüzde 80'i ters etki yapıyor.

kombi.jpg

İşte, uzmanlara göre enerji tüketimini daha ekonomik hale getirebilecek yöntemler:

Uzman Tavsiyesi: Doğalgaz faturasından tasarruf etmenin en etkili yollarından biri "zamanlayıcılar". Bu cihazlar sayesinde, radyatörleri önceden ayarlayarak, eve gelmeden önce sıcaklığı istediğiniz seviyeye getirebilirsiniz. Bu, gün boyunca enerji harcamadan sıcak bir eve adım atmanın en maliyet etkili yoludur.

MyPlumber'a göre, "Zamanlayıcılar, merkezi ısıtma sistemini daha verimli bir şekilde kontrol etmenizi sağlar. Termostatı manuel olarak ayarlamaktan kaçının ve sıcak bir eve adım atmak için zamanlayıcıları kullanın..."

kombi-3.jpg

SÜREKLİ AÇIK TUTMAK MANTIKLI DEĞİL

Doğru Bilinen Yanlışlar: MyPlumber uzmanları, doğalgazı sürekli açık tutmanın, ihtiyaç duyulduğunda açmaktan daha ucuz olduğu düşüncesinin bir "şehir efsanesi" olduğunu belirtiyorlar.

Uzmanlara göre, kombinin her çalıştığında radyatörü ısıtmanın daha fazla enerji gerektirdiği doğru, ancak bu, kombiyi sürekli çalışır durumda tutmaktan daha maliyetli değildir. Gelişen teknolojiler sayesinde kombiler kısa sürede ısınabiliyor.

Sonuç olarak, doğalgazı sadece ihtiyaç olduğunda kullanmak, uzun vadede enerji ve para tasarrufu yapmanın en etkili yoludur.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar