Ankara'da sağanak yağış hayatı felç etti

Ankara'da sağanak yağış hayatı felç etti
Ankara Valiliğinin yaptığı uyarının ardından etkisini gösteren sağanak yağış nedeniyle Ankara'da cadde ve sokaklar göle döndü.

Ankara'da akşam saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak yağış, kenti olumsuz etkiledi. Özellikle Keçiören, Sincan ve Yenimahalle gibi ilçelerde yaşanan yoğun yağışlar, su baskınlarına ve sele neden oldu.

Keçiören ilçesinde sel suları nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Cadde ve sokaklarda oluşan su birikintileri, araçların sürüklenmesine ve ev ile iş yerlerinin su altında kalmasına sebep oldu. Benzer şekilde, Sincan ve Yenimahalle'de de su baskınları yaşanırken, bazı mahallelerde elektrik kesintileri meydana geldi.

Beşevler metro istasyonunu da su bastı ve yolcular bir süre istasyonda mahsur kaldı. Otobüs durakları ve metrolar, sağanaktan korunmak için sığınma alanı olarak kullanıldı. Trafikteki araçlar, alt geçitlerde oluşan su birikintileri nedeniyle çekici yardımıyla kaldırıldı.

Ankara Valisi Vasip Şahin, yaşanan durumla ilgili yaptığı açıklamada, "Tüm ekiplerimiz sahada ve görevlerinin başında. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır." dedi. Ankara Büyükşehir Belediyesi ise yapılan açıklamada, "70 kilogram seviyesine yaklaşan kuvvetli sağanak yağışın olumsuz etkilerini en aza indirmek için 1444 araç ve 2441 personelle çalışmalarımızı sürdürüyoruz." denildi.

Yağış nedeniyle Ankara'da yaşanan bu olumsuzluklar, vatandaşları tedirgin ederken, yetkililerin alınan önlemlerle durumu kontrol altına alma çabası devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar