Uzman isimden yılbaşı sofrası için altın öneriler

Uzman isimden yılbaşı sofrası için altın öneriler
Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Uzman Diyetisyen Betül Merd, sağlıklı bir yılbaşı geçirmek isteyenler için altın kuralları paylaştı.

Merd, "Yılın son gününe erken başlanmalı ve sabah mutlaka kahvaltı yapılmalıdır" diyerek güne sağlıklı bir başlangıç yapmanın önemine vurgu yaptı. Akşam yemeğinden önce ise ara öğün yapılmasının gerekliliğini belirten Merd, "Yılbaşı için yasaklarımız yok. O günü özel kılabiliriz. Ancak bu günü dengeli bir şekilde geçirmek, akşam aşırıya kaçmadan keyifli bir biçimde sonlandırmak önemlidir. Sabah kahvaltısında yumurta ve peynir gibi protein kaynaklarına yer vermek, gün içinde karbonhidrat alımını kısıtlamak akşam yemeğinde rahatlamamıza yardımcı olacaktır" şeklinde konuştu.

Merd, gün içinde yapılan ara öğünlerin de büyük önem taşıdığını belirterek, öğle öğününü sebzelerle geçirmenin sağlıklı bir tercih olduğunu ifade etti. Akşam yemeğinde protein ağırlıklı bir tercihte bulunulacaksa öğle öğününü sebzelerle geçirmenin daha sağlıklı bir denge sağlayacağını söyledi.

Yılbaşı gecesinde meyve tüketimine dikkat çeken Merd, "Meyve tabakları ile geçireceğiniz bir akşam olacağı için gün içerisinde meyve tüketimini biraz daha kısıtlamak önemlidir" dedi. Ayrıca, kuruyemiş tercihinde de çiğ olanları seçmenin daha sağlıklı bir alternatif olduğunu belirtti.

Uzman Diyetisyen Merd, ertesi günü de düşünerek, "Yılbaşının ertesi günü için hafif bir başlangıç yaparak sebze ağırlıklı beslenmek, önceki akşamın etkilerini dengelemek adına önemlidir" dedi.

Bu altın kuralları takip ederek yılbaşı sofralarında sağlıklı beslenmeye özen göstermek, yeni yıla daha enerjik ve formda bir başlangıç yapmayı mümkün kılabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar