Uyuyan dev uyandı! Uzmanlardan korkutan salgın uyarısı! 19 çocuk hayatını kaybetti

Uyuyan dev uyandı! Uzmanlardan korkutan salgın uyarısı! 19 çocuk hayatını kaybetti
Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Adamawa eyaletindeki kızamık salgınıyla ilgili olarak, sağlık yetkilileri 19 çocuğun hayatını kaybettiğini belirtti. Uzmanlar salgına dair uyarıda bulundu.

Mubi bölgesinde 200'den fazla çocukta kızamık tespit edildiği belirtildi. Eyalet Sağlık Komiseri Felix Tangwami, salgının hızla yayıldığını ve ciddi enfeksiyonlara yol açtığını ifade etti. Tangwami, bölgeye sağlık personeli ve ilaçların hızla gönderildiğini vurgulayarak, şiddetli enfeksiyon geçiren çocukların hastanelere sevk edileceğini söyledi.

640xauto-002.webp

19 ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

Tangwami, salgın nedeniyle 19 çocuğun hayatını kaybettiğini açıkladı.

uu.jpg

KIZAMIK NEDİR

Kızamık, halk arasında kızamıkçık olarak da bilinen, genellikle ateş, öksürük, burun akıntısı, kızarıklık ve döküntülerle karakterize olan bulaşıcı bir viral enfeksiyon. Genellikle çocukluk döneminde görülse de yetişkinleri de etkiler. Kızamık virüsü özellikle solunum yoluyla, öksürük veya hapşırık yoluyla yayılır ve oldukça bulaşıcı. Enfekte kişilerin bir odada bulunması bile diğerlerini risk altına sokar.

Belirtiler genellikle enfeksiyondan yaklaşık 10-14 gün sonra başlar. Bu belirtiler arasında ateş, burun akıntısı, öksürük, kızarıklık, gözlerde hassasiyet ve ışığa duyarlılık yer alır. Daha sonra vücutta kırmızı renkli bir döküntü ortaya çıkar, bu döküntü genellikle yüzden başlayarak vücuda doğru yayılır. Kızamık genellikle kendi kendine iyileşir, bazı durumlarda ciddi komplikasyonlara yol açar, özellikle de bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde.

Kızamık, aşı ile önlenebilen bir hastalık. Genellikle MMR aşısı olarak bilinen kızamıkçık, kabakulak ve kızamık aşısının bir parçası olarak verilir. Bu aşı çocukluk döneminde rutin olarak uygulanır ve genellikle çok etkilidir, hastalığın ciddiyetini ve yayılmasını önler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar