Üstün İnanç kimdir? Gazeteci Üstün İnanç nereli, eserleri neler? Üstün İnanç neden öldü?

Üstün İnanç kimdir? Gazeteci Üstün İnanç nereli, eserleri neler? Üstün İnanç neden öldü?
Gazeteci Üstün İnanç kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Birçok kişi ünlü gazetecinin neden öldüğünü merak ediyor. Peki Üstün İnanç kimdir? Gazeteci Üstün İnanç nereli, eserleri neler? Üstün İnanç neden öldü?

Gazeteci, yazar ve senarist Üstün İnanç, sabah saatlerinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ölümünün ardından Üstün İnanç'ın hayatıyla ilgili detaylar merak edilmeye başlandı. Peki Üstün İnanç kimdir? Gazeteci Üstün İnanç nereli, eserleri neler? Üstün İnanç neden öldü?

ÜSTÜN İNANÇ NEDEN ÖLDÜ?

Üstün İnanç'ın ölümüyle ilgili olarak, İstanbul'daki Özel Florya Hastanesi'nde hayatını kaybettiği açıklandı. İnanç'ın oğlu Ertuğrul İnanç, babasının hastanede vefat ettiğini belirterek, "Nur içinde yatsın. Güzel bir hayat yaşadı. Nispeten sıkıntısız bir ölümle aramızdan ayrıldı." ifadelerini kullandı.

ÜSTÜN İNANÇ KİMDİR?

Üstün İnanç, 6 Ocak 1937 tarihinde İstanbul'da doğmuştu. Temel eğitimini babası Hasan Fehmi Bey'in İzmir'in Kirazlı ilçesindeki görevi dolayısıyla tamamladıktan sonra İstanbul'a gelmiş ve İstanbul Erkek Lisesi'nde eğitim görmüştü. Daha sonra Basın Yayın ve Gazetecilik Yüksek Okulu'ndan mezun olmuştu.

Gazetecilik kariyerine Tercüman gazetesinde stajyer muhabir olarak başlayan İnanç, daha sonra birçok gazetede üst düzey yöneticilik yapmış ve fıkra muharriri olarak okuyuculara seslenmişti. Ayrıca Çağrı Reklam Ajansı'nı kurmuş ve Genel Müdürlüğünü üstlenmişti.

Üstün İnanç, tiyatro ve sinema dünyasına da adım atmıştı. Sinema dünyasına yönetmen Erdoğan Tokatlı ile başlamış, birçok projede yer almıştı. Edebiyat ve sinema dünyasından birçok tanınmış isimle dostlukları bulunan İnanç, birçok esere imza atmış ve Türkiye genelinde büyük ilgi uyandırmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar