Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş kimdir nerelidir?

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş kimdir nerelidir?
Siyasi atmosfer, 31 Mart yerel seçimleri sonrası, partilerin il ve ilçeler için belirlediği adaylar da merak konusu olmaya devam ediyor. Bu isimlerden biri de, İstanbul’un Üsküdar ilçesi CHP Belediye Başkanı Sinem Dedetaş oldu. Peki, Sinem Dedetaş kimdir?

Üsküdar'a kadın belediye başkan adayı: Sinem Dedetaş kimdir?

Eskişehir doğumlu olan Sinem Dedetaş, 1981 yılında doğdu. İlk ve orta eğitimini memleketi Eskişehir'de tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nde eğitim gördü. Bu sürecin ardından Gemi İnşaatı ve Deniz Teknolojisi Mühendisi unvanını alarak mezun oldu. Yüksek lisansını da aynı fakültenin Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları ana bilim dalında tamamladı.

Profesyonel kariyerine Delta Denizcilik firmasında yapısal analiz ve tasarım mühendisi olarak başlayan Dedetaş, daha sonra İtalyan denizcilik otoritesi RINA'da plan onay mühendisi olarak görev aldı. Kariyerindeki bir sonraki adımı ise Matesis Denizcilik ve Mühendislik firmasında genel müdürlük görevini üstlenmek oldu. Bu süreçte ulusal ve uluslararası denizcilik faaliyetleri ile araştırma-geliştirme projelerinde araştırmacı, program koordinatörü ve yönetici olarak aktif rol aldı.

Gemi inşaatı ve işletmeciliği alanında enerji verimliliği, optimizasyon, farklı malzemelerin kullanımı, yakın deniz taşımacılığı ve küçük tekneler konularında uzmanlaşan Dedetaş, 2014-2016 yılları arasında Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne bağlı Gemi Mühendisleri Odası'nın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı da yürüttü.

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nin İstanbul Üsküdar Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Sinem Dedetaş, kariyerindeki deneyim ve bilgi birikimi ile dikkat çekiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar